Forpagtning i udbud: Hvem skal lave lækker mad i nyt kulturhus?

April |
Kulturhuset Risbjerggård set udefra Kulturhuset Risbjerggård set udefra

Som del af det kommende Kulturhus Risbjerggaard ved Bymidten skal der etableres et nyt spisested med mad af høj kvalitet.

Nu er jagten efter en privat forpagter til det nye spisested for alvor i gang, og politikerne har netop godkendt udbudsmaterialet, som beskriver vilkårene for driften af spisestedet.

- Vi ønsker at skabe et spændende og moderne spisested, der også kan fungere som samlingssted for byens borgere. Spisestedet bliver en vigtig del af kulturhuset, så vi er ambitiøse og ønsker at finde den bedste til opgaven, siger borgmester Anders Wolf Andresen, som håber, at mange vil byde ind på forpagtningen af spisestedet.

De indkomne bud vil blive vurderet ud fra, hvordan de vil leve op til 16 konkrete krav som fx understøttelse af en bæredygtig, økologisk og miljøvenlig restaurantdrift, hvordan de vil tage et socialt ansvar, understøtte lokalt iværksætteri og kulturelt samarbejde.

Fx ønsker Hvidovre Kommune, at spisestedet skal være et nyt element i restaurationslivet i Hvidovre, der både kan være et samlingspunkt for byens borgere, men også kan lægge hus til forretningsmiddage og middage inden teatertid. Det nye spisested skal også gerne kunne udnytte maden og måltidet som socialt samlingspunkt, og forpagteren skal være indstillet på at samarbejde med lokale aktører og kulturhusets øvrige brugere.

Der vil også blive etableret et foreningskøkken i kulturhuset, som foreningerne har ret til at bruge, men der satses på frugtbare samarbejder mellem foreningerne og den nye forpagter, hvis mulighederne er der.

Også selve maden stilles der krav til, idet den gerne skal have en ”høj kulinarisk kvalitet”, der skal være sunde tilbud, en høj grad af økologi og et fokus på at mindske madspild.

De indkomne bud bliver vægtet i forhold til både den årlige forpagtningsafgift, kommunen forventes at få (pris), samt kvalitet – prisen vægter 30 procent, mens kvalifikationer vægter 70 procent. Det samlede udbudsmateriale til forpagtningen af spisestedet i Kulturhus Risbjerggaard kan ses i den offentlige udbudsportal, hvor selve udbudsproceduren også gennemføres. Fristen for tilbud er den 29. april 2022.

Efter planen kan den kommende forpagter overtage lokalerne i Kulturhus Risbjerggaard i begyndelsen af juli, og spisestedet forventes åbnes sammen med resten af kulturhuset i september 2022.

I første omgang er der lagt op til, at kontrakten med den nye forpagter vil vare frem til udgangen af 2025, hvorefter Hvidovre Kommune kan vælge at forlænge kontrakten i op til seks år.

Se udbudsmaterialet hos EU-supply.