59 nye toiletter på seks Hvidovre-skoler

April |

Langhøj-, Risbjerg-, Frydenhøj-, Dansborg-, Præstemose- og Avedøre Skoler får i løbet af det næste halvandet år tilsammen 59 nye skoletoiletter. Det besluttede en enig Kommunalbestyrelse tirsdag aften.
Det blev allerede i Budget 2022 besluttet at afsætte penge til at lave flere skoletoiletter på de seks skoler, hvor der i dag er færrest toiletter per elev og dermed et behov for flere toiletter.
Da projektet med at bygge nye skoletoiletter skulle sættes i gang, stod det klart, at de 8,3 mio. kr., der var afsat på budgettet, langtfra var nok til at etablere det antal toiletter, der er behov for. Derfor har partierne bag Budget 2022 aftalt, at de 7,6 mio. kr., der manglede for at kunne lave projektet på én gang, tages af kommunens kassebeholdning.
”Jeg er glad for, at der var bred opbakning også i Kommunalbestyrelsen til at give skolebørnene de toiletter, der er behov for hurtigst muligt”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Sara Benzon.
Projektet med at bygge i alt 59 nye skoletoiletter på seks af kommunens skoler, bliver nu sendt i udbud. Det er planen, at toiletterne skal stå klar med udgangen af 2023.
Når projektet er afsluttet, vil der på de fleste skoler være under 20 børn om et enkelt skoletoilet – et par steder lidt mere.
”Det er fremragende, at vi nu får lavet flere toiletter til vores skolebørn. Vores børn skal ikke gå og holde sig eller have ondt i maven, mens de er i skole, som vi har hørt at nogle gør i dag”, siger borgmester Anders Wolf Andresen.