Beboere på plejecentre får nu tredje stik

September |

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at beboere på plejehjem får et tredje stik mod corona-virus, og vaccinationerne på landets plejecentre er gået i gang.
I Hvidovre vil beboerne på plejecentrene blive tilbudt vaccination i perioden den 22.-28. september.

- Det er vigtigt at understrege, at der indtil videre fra nationalt hold kun er planlagt et tredje stik til de ældre på plejecentrene. Alle andre må vente og se, hvad der kommer af udmeldinger fra Sundhedsstyrelsen. Vi ved derfor heller ikke, hvornår det bliver andre ældres tur til at blive vaccineret for tredje gang, siger centerchef for Sundhed og Ældre i Hvidovre Kommune, Nicolai Kjems.

Han fortæller, at der ved de pop up-vaccinationer, der har været for nylig, har været borgere, som er kommet for at få deres tredje stik dér.

- Men det kan man desværre ikke. Også det tredje stik med corona-vaccine kommer til at foregå efter en plan, som sundhedsmyndighederne lægger, forklarer han. - Fra kommunens side vil vi bede om, at man som borger væbner sig med tålmodighed og afventer, at man får en invitation til 3. stik i sin postkasse eller med Digital Post. Der er ingen grund til at ringe til os i kommunen for at høre, hvornår man kan blive vaccineret, for vi kender ikke den overordnede vaccinationsplan.

Beboere på plejehjem var nogle af de første, der blev vaccineret mod corona-virus i Danmark.
Vaccinens beskyttelse falder over tid, og dens effekt kan være nedsat hos ældre. Derfor får plejehjemsbeboerne nu tilbud om et tredje stik.