På søndag tændes juletræet ved Hvidovre Rådhus

November |

Traditionen tro tændes det store juletræ ved Hvidovre Rådhus og alle julelysene ud mod Hvidovrevej den 1. søndag i advent, som er nu på søndag den 28. november. Kl. 16.30 vil borgmester Helle Adelborg sammen med børn og voksne tælle ned til tændingen af de mange tusinde julelys, og som en slags optakt er der hele eftermiddagen julehyggelige aktiviteter for små og store på og ved ”rådhuspladsen”.
I Kometen åbner foreningerne deres julemarked kl. 12. Julemarkedet har også åbent fredag og lørdag.
Udenfor på pladsen foran rådhuset vil lokale virksomheder have forskellige boder, og Hvidovre-spejderne sælger glögg, varm kakao, æbleskiver og juletræer. Julemanden deler godter ud, og i Teater Vestvoldens teater-bus kan man høre julehistorier. Hovedstadens Beredskab kommer med deres brandbiler, lige som kommunens Vej og Park også kommer med en vogn. Der vil være ansigtsmaling og konkurrencer, og julemusik vil sammen med duften af brændte mandler være med til at skabe den helt rigtige julestemning.
På pladsen finder man også Ønsketræet, som igennem årene har været et tilløbsstykke. Her kan Hvidovres borgere hente et hjerte med et gaveønske fra et barn eller en ung på enten Hvidborg eller Porten – og i år også børn, som er tilknyttet Mødrehjælpen. Ved at hente et hjerte og give en gave, er man med til at skabe ekstra juleglæde for udsatte børn og unge.
På scenevognen kan man opleve Cirkus Arcus og høre Christmas Carolers synge herlige engelske julesange.
På grund af den høje smitte i Hvidovre lige nu har kommunen Kommune besluttet, at der ikke som sædvanligt er åbent hus på rådhuset, og der er heller ingen særlige jule-aktiviteter på Hovedbiblioteket.
- Der plejer at komme mange børn og voksne ind på rådhuset og på biblioteket, og det er rigtig hyggeligt, men vi vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt i år, siger borgmester Helle Adelborg. – Til gengæld er jeg glad for, at vi i år kan tænde juletræet sammen, og at pladsen foran rådhuset bliver fyldt med hyggelige aktiviteter.
Udendørs på ”rådhuspladsen” vil de besøgende også blive opfordret til at holde afstand og vise hensyn. Boderne vil desuden være forsynet med håndsprit.
Juletræet på Hvidovre Torv bliver tændt af borgmesteren kl. 16.50.
De store træer ved rådhuset og på Torvet er doneret af to familier, som bor på hhv. Greve Allé og Hæderdalsvej.