622 lokale skolebørn cyklede

November |

I Hvidovre var Risbjergskolen den mest deltagende skole med 15 klasser tilmeldt Cyklist-forbundets kampagne over to uger i september. Det blev da også 3.B fra Risbjergskolen, der vandt konkurrencen om at være den mest cyklende klasse – og desuden at have kørt med cykelhjelm på alle ture. Den indsats sikrede 3.B. 4.000 kr. til klassekasse - et beløb, der er skænket af Vestegnens Trafiksikkerhedsråd. De fik overrakt checken første dag efter efterårsferien, hvor borgmester Helle Adelborg lagde vejen forbi Risbjergskolen og ønskede 3.B tillykke:
”Hvidovre er jo en cykelby, og derfor er det godt at opleve, hvordan vores skoler og familierne bakker op om Alle Børn Cykler – og særligt flot er det, at 3.B har været så gode til at huske hjelmen, når de har cyklet til og fra Risbjergskolen”.

Udover Risbjergskolen deltog Langhøjskolen, Engstrandskolen, Gungehusskolen og Præstemoseskolen i årets Alle Børn Cykler.

I den landsdækkende Alle Børn Cykler konkurrence var der også en lokal deltager. Frederik, der går i 4. klasse på Langhøjskolen var med i opløbet om at blive Årets Børnecyklist. Her kan lærere, kammerater og forældre indstille elever, og Frederik fra Langhøjskolen var indstillet sammen med 61 andre danske 4. klasse elever og gik videre som én af 7 finalister.
Frederik blev dog ikke årets børnecyklist, men fik et gavekort på en biograftur for to for at være kommet i finalen.

Formålet med Alle Børn Cykler er at give børn gode oplevelser med at cykle og inspirere dem til at tage cyklen med sig som hverdagens transportmiddel videre i livet.

Derfor er direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, glad for kommunens opbakning og kalder det vigtigere end nogensinde at bakke op om børns cykling:
"Børn lever meget stillesiddende liv i dag. Cyklen byder sig til som en sjov og god måde at få mere bevægelse og dermed mere sundhed og trivsel ind i børns hverdag. At begynde med at cykle tidligt er desuden en af de bedste måder at blive en varig cyklist på", siger Klaus Bondam.

Jo flere dage eleverne i en klasse cykler i den to uger lange kampagne, desto større er chancen for at vinde kampagnens landsdækkende cykeldyst. For at sætte fokus på vigtigheden af at cykle med hjelm giver cykling med hjelm dobbelt point i den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie.

Se årets resultater kommunalt og på skoleniveau på Alle Børn Cyklers hjemmeside.