0.C på Avedøre Skole vinder trafikkonkurrence

November |

Alle børn skal kunne komme sikkert til og fra skole. Det er et af budskaberne i kampagnen ’Børn på vej’, hvor bl.a. plakater ved skolerne omkring skolestart i august minder bilisterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviser skolerne børnene, så de også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog,’ hvor børnene har skullet løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. Fx skulle de finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Vinder 2.000 kr. til klassekassen
Blandt alle de klasser, der har løst opgaverne, har Hvidovre Kommune nu udtrukket vinderklassen, som blev 0.C på Avedøre Skole. Klassen får 2.000 kr. til klassekassen.

- Børnene syntes, det var så sjovt at vinde, og det er en glæde at se. Vi har talt om, hvad pengene skal bruges til, og vi mangler i den grad nyt legetøj i klassen. Derfor har vi valgt, at det er det, pengene skal bruges til, fortæller elevernes lærer Lene Backhausen.

Borgmester Helle Adelborg overraskede traditionen tro vinderklassen i deres klasseværelse og overrakte dem præmiebeviset.

- Jeg elsker at komme på besøg på skolerne med den slags. De har været dygtige til at arbejde med trafikbogen, og sådan en lille anerkendelse, det er noget, de husker. Det er så vigtigt, at børnene lærer de her grundlæggende ting med at huske cykelhjelmen, og hvordan man har respekt for og begår sig i trafikken, fortæller Helle Adelborg.

Hjælp til forældre om børn og trafik
Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden, at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn. Man kan læse mere og få inspiration på: www.sikkertrafik.dk/mitbarn.