Snart to faste test-steder i Hvidovre

Marts |

Fra den 22. marts udvider Region Hovedstaden åbningstiden af test-stedet i Kometen på Hvidovrevej 280, så det holder åbent i ALLE uger fremover. Der vil være åbent alle ugens dage kl. 15.15 til 21.00. Hidtil har test-stedet i Kometen kun haft åbent i ulige uger.

Med tilbuddet om hurtig-test i Avedøre Bibliotek og Kulturhus alle ugens dage kl. 8-20 er Hvidovres borgere altså fremover dækket godt ind med test-muligheder. Samtidig er der fortsat mulighed for at bestille tid til test i Region Hovedstadens faste test-centre, som bl.a. ligger i Valby.

PCR-test (podning i halsen) kan bruges af alle fra 2 år og op. Hurtig-test (podning i næsen) kan bruges af alle fra 12 år og op.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at alle, der møder fysisk på arbejde, uddannelse eller i skole, lader sig teste mindst en gang om ugen.
I uge 9 mødte der dagligt i gennemsnit 600 borgere op til test i Kometen, og torsdag var tilstrømningen så stor, at det blev nødvendigt at lukke køen kl. 20.30 for at kunne nå at få alle test sendt til laboratorie samme aften. 

Det nye hurtigtest-sted i Avedøre Bibliotek og Kulturhus er også godt besøgt. Her er mellem 160 og 170 borgere blevet testet dagligt siden åbningen den 5. marts.

- Jeg er glad for, at der nu er to steder i Hvidovre, hvor man kan blive testet uden tidsbestilling. Det gør det nemt for borgerne, og jeg håber, at det får flere til at lade sig teste, siger borgmester Helle Adelborg. – Test har en afgørende betydning for, at vi kan åbne samfundet mere, og flere af os kan komme på arbejde og i skole.