Bliv hurtigtestet på Avedøre Bibliotek og Kulturhus

Marts |

Siden fredag den 5. marts har man kunnet få en hurtig-test lokalt i Hvidovre og uden tidsbestilling. I aulaen på Avedøre Bibliotek og Kulturhus åbner Copenhagen Medical et lokalt test-sted, hvor alle fra 12 år og op kan fået taget en test ved podning i næsen. Svaret på testen får man efter 15 minutter.
Det nye test-sted har åbent alle ugens dage kl. 8-20 – fredag den 5. marts dog kl. 12-20. 
Test er vigtigt for at bryde smittekæderne og en væsentlig forudsætning for, at samfundet kan åbnes mere. Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at man får taget en hurtigtest, hvis man møder fysisk op på sit arbejde eller uddannelsessted, eller hvis du har været tæt på en person, der er smittet - men ikke er en "nær kontakt".
Hurtigtest kan også bruges, hvis du skal være sammen med en person, der er i øget risiko for at blive alvorligt syg af corona-virus, eller hvis du ikke kan undgå at være sammen med flere mennesker. 
Hvis man får taget en hurtigtest, og den viser sig at være positiv, skal man også at tage en PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. 
Hvis man har symptomer på corona-virus eller er nær kontakt til en person, der er smittet, skal man altid tage en PCR-test. 
I de ulige uger er der fortsat PCR-test uden tidsbestilling i Kometen mandag-fredag kl. 15-21 og lørdag-søndag kl. 10-16. Fra den 22. marts vil der være test i Kometen hver uge. Hvidovre Kommune og Region Hovedstaden er i dialog om åbningstiderne.