Taget blev rejst på det nye Risbjerggård

Juni |

Mandag den 21. juni var der rejsegilde for det nye Risbjerggård, som bliver en hjørnesten i fremtidens Hvidovre Bymidte.

Borgmester Helle Adelborg holdt – som frontperson for bymidte-udvalget og formand for kommunalbestyrelsen – tale for de fremmødte håndværkere, kommunalt ansatte og andre samarbejdspartnere. Borgmesteren takkede dem, der har arbejdet med projektet, og som skal gøre det helt færdigt, inden huset kan indvies i slutningen af næste år: Entreprenørfirmaet Jakon og deres underentreprenører, stålleverandøren Stålkompagniet, køkkenleverandøren Brønnum, L-tech samt det lokale Hvidovre-firma Elsec. Derudover kommunens ansatte i Center for Trafik og Ejendomme og Center for Kultur og Fritid, som har arbejdet med projektet, rådgiverne fra Vandkunsten, der har stået for arkitekttegningerne, samt rådgivningsfirmaet WSP.

Borgmesteren takkede også kommunalbestyrelsen for at have modet til at beslutte og holde fast i et projekt, som vil glæde borgerne i mange år frem, og fonden Realdania for den økonomiske støtte, der har gjort det muligt at opføre kulturcentret med bæredygtige materialer.

- Hvidovres borgere går op i den grønne dagsorden, ligesom at de går op i at have steder at mødes, steder at hente oplevelser og inspiration, sagde borgmesteren blandt andet.

Til sidste sendte borgmesteren en ekstra tak til naboerne til byggeriet for deres tålmodighed og overbærenhed ved at bo lige op ad byggepladsen.

Thomas Nybo Rasmussen, Arkitekt og partner hos Tegnestuen Vandkunsten, gav også Risbjerggård nogle ord med på vejen:

- Det bedste og mest bæredygtige hus, er et hus, som alle holder af, og som brugerne værner om. Og arkitektkonkurrencen handlede om at skabe netop det; et smukt hus og den rigtige løsning for den gamle gård. Det bliver et levende sted og en ny attraktion, der kan sætte byen på landkortet.

Du kan læse mere om Risbjerggård-projektet og bymidten på hvidovre.dk/bymidte.