Fokus på mænds sundhed i Hvidovre

Juni |

Mænds sundhed er i fokus, når Hvidovre Kommune i uge 24 igen deltager i ”Men’s Health Week”. I denne uge bliver der i mange lande sat spot på sundheden hos mænd i alle aldre. Årets tema er: Mænds mentale trivsel.

Ofte halter mændene bagefter kvinderne i sundhedsstatistikkerne, og bliver oftere ramt af livsstilssygdomme, ligesom mange mænd ikke altid er lige gode til at opsøge hjælp i sundhedsvæsenet. I Hvidovre Kommune vil der derfor i uge 24 fra mandag den 14. til fredag den 18. juni være masser af spændende og forhåbentlig inspirerende aktiviteter, som skal give kommunens mandlige borgere ny viden om og mod på en sundere vej.

Man kan for eksempel få foretaget et sundhedstjek på genbrugsstationen, og en række andre aktiviteter skal være med til at styrke den mentale sundhed gennem fokus på fællesskabet. Man kan komme på byvandring og høre om den gamle militærhistorie i Avedørelejren eller tage med på en fælles cykeltur rundt i byen. Der er også åbent hus i Aktivitetscentret, som har mange aktiviteter og fællesskaber for mænd, f.eks. billard, petanque og handyman-opgaver i haven. Derudover arrangeres i samarbejde med kulturområdet storskærmsvisning af Danmarks fodboldkampe ved EM.

- Hvidovre Kommune har mange sundhedstilbud til mænd, et af dem er træning for kræftramte. Men det handler også om fællesskaberne i hverdagen – at dyrke motion eller lave andre aktiviteter sammen. Vi ved, at det er givtigt både for den mentale og fysiske sundhed at være sammen med andre i samme situation. Det forsøger vi at inspirere til og sætte fokus på i sundhedsugen, fortæller formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Lars Gundelack Jensen.

På hvidovre.dk/sundmand kan man læse mere om de forskellige aktiviteter, som Men’s Health Week byder på, og om andre gode tilbud til mænd i Hvidovre. Alle aktiviteter i løbet af sundhedsugen er gratis, dog kræver deltagelse i byvandringen tilmelding på forhånd.

Du kan også finde mere information på om kommunens sundhedstilbud på sundhedscenter.hvidovre.dk.