Red Barnet og Hvidovre Kommune går sammen om hjælp til børn og familier

Juli |

Efter sommerferien vil Familiecenter Poppelgården have to nye tilbud til børn og familier, som har det svært. Tilbuddene ”Familieoplevelsesklubben” og ”Plads til alle” er skabt sammen med Red Barnet Vestegnen og er første konkrete udmøntning af en ny rammeaftale, der netop er blevet indgået mellem den frivillige organisation og kommunen.

Familieoplevelsesklubben giver børn og familier, der i forvejen kommer på Familiecenter Poppelgården mulighed for at mødes og hygge sig med andre. I Familieoplevelsesklubben kan man fx lave og spise mad sammen, lave friluftsaktiviteter eller havearbejde, spille spil, lege eller tage på ture sammen.

”Plads til alle” handler om at gøre en indsats for at hjælpe udsatte børn på 5-12 år ind i fritidslivets fællesskaber via foreningerne og at støtte dem i at fastholde deres fritidsaktiviteter, selvom det kan være svært, når andre problemer presser sig på.

”Vi ved, at gode oplevelser, fællesskab og aktiviteter i et positivt miljø har utrolig stor betydning for børns trivsel, og derfor er jeg glad for, at vi nu via Red Barnet Vestegnen kan gøre endnu mere på denne front i Hvidovre”, siger formand for kultur- og fritidsudvalget, Maria Durhuus.

Med rammeaftalen, som løber til udgangen af 2022, forpligter Hvidovre Kommune sig til aktivt at støtte og supplere Red Barnets projekter med de nødvendige ressourcer. Rammeaftalen er blevet til et samarbejde mellem Familiecenter Poppelgården, Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune og Red Barnet. Familiecenter Poppelgården har ansvaret for at finde børn og familier, der vil kunne have glæde og gavn tilbuddene, og Red Barnet Vestegnen bidrager med projektledelse og frivillige, mens Kultur- og Fritidsområdet formidler kontakten til foreningerne.

”Rammeaftalen er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når kommuner og frivillige organisationer går sammen, og jeg håber virkelig, at vi allerede om nogle måneder hører positive beretninger fra og om børn og familier for hvem tiltagene har gjort en forskel”, siger formand for børne-og uddannelsesudvalget Kenneth F. Christensen.

Red Barnet Vestegnen har gode erfaringer med både Plads til Alle og Familieoplevelsesklubben i Brøndby og forskellige aktiviteter for børn og familier i flere andre kommuner på Vestegnen.

”Den model for samarbejde, vi nu har lavet sammen med Hvidovre Kommune er nyskabende i vores regi, og i Red Barnet Vestegnen vil vi henover efteråret besøge de andre vestegnskommuner og tilbyde dem at indgå et tilsvarende samarbejde”, siger Jesper Bagger Sørensen, formand for Red Barnet Vestegnen, der er glad for de gode tilbud til børn og familier, som Poppelgården nu bliver omdrejningspunkt for: ”Behovet er enormt, for det har været et langt år med covid-19, så derfor er det vigtigt, der nu åbner nogle muligheder for, hvordan børn og familier kommer ud oplever nye fællesskaber.”