Tinsoldaten nomineret til innovationspris

April |

Kan man skabe nye og bedre resultater ved at tage værktøjer og metoder fra ét område og bruge dem på et andet? Ja – det er en måde at arbejde med innovation og nyskabelse, og dét har ledelse og medarbejdere i Børnehuset Tinsoldaten gjort. Og nu er de oveni købet blevet indstillet til innovationsprisen Publikumsprisen 2021 af Center for Offentlig Innovation – COI. 
Tinsoldaten er nomineret for at have nedbragt sygefraværet fra 15,1 til 4,3 fraværsdage pr. medarbejder pr. år med hjælp fra anerkendende pædagogik, som også bruges i arbejdet med børnene. 
- Vores arbejdsmiljø-indsats er inspireret af tilgangen 'set, hørt og forstået', fortæller Tinsoldatens leder Bjarne Nielsen. – Og det nye greb har skabt en hverdag, hvor fagligheden trives og udvikles, og hvor medarbejderne sprudler af arbejdsglæde og sygefraværet er styrtdykket.
Analyser viser, at sygefraværet er højere i den offentlige end private sektor – også når der justeres for sammensætning af medarbejdere og andre faktorer. Sygefravær rammer både den enkelte syge medarbejder og arbejdspladsen, der skal ændre i planlægning af opgaver, vagter og evt. får vikarudgifter. Det estimeres, at en reduktion af sygefraværet med gennemsnitlig én dag pr. medarbejder pr. år vil frigøre ressourcer i den offentlige sektor, svarende til 400 millioner kroner.
COI har i en årrække uddelt priser til offentlige arbejdspladser for innovative tiltag, der kan inspirere andre. Priserne uddeles i år den 5. maj.