Husker du? Demensvenlige Hvidovre inviterer til åbent hus i Aktivitetscentret

April |

Når et menneske rammes af demens, påvirker det ikke kun den syge, men også de pårørende. Det kan bl.a. betyde ændrede roller, nye opgaver, og der kan opstå bekymringer og svære følelser. Det, og meget andet, kan du høre mere om, når ”Demensvenlige Hvidovre” slår dørene op til en eftermiddag om demens den 10. maj – med bl.a. kaffe, kage og ”huskelege”.

- Demens er noget, som mange af os får ind på livet før eller siden, og som kræver, at vi er opmærksomme og drager omsorg for hinanden. Det er det, demensvenlighed handler om, og det er bl.a. hvad denne dag skal inspirere til, fortæller Pia Jenfort, leder i Hvidovre Sundhedscenter.

Udover programmet med oplæg om demens, mindfulness og gode råd til et aktivt liv med demens, vil repræsentanter fra Folkebevægelsen for Demensvenligt Danmark fremvise det nye nationale demenssymbol, og der vil være aktiviteter for børnene, fx ”huskelege”, samt popcorn og et bål med snobrød i haven.

- Vi synes det er dejligt, at vi kan bruge vores hus og have til den slags arrangementer. Demens er en sygdom, som rammer alle i familien, og jeg håber, at både børn, voksne og de meget voksne vil komme forbi og hygge sig og blive inspireret, fortæller leder af Aktivitetscentret Betina Engelhardt Rasmussen, der understreger, at alle gældende corona-restriktioner med afstand, og afspritning selvfølgelig bliver overholdt.

For at deltage i det åbne hus kræves desuden fremvisning af coronapas.

Demensvenlige Hvidovre er et fællesskab, som er drevet af kommunen og byens frivillige ambassadører. Alle kan blive demensvenlig ambassadør, og hver dag kommer flere til. Du kan læse mere på: sundhedscenter.hvidovre.dk/sundhed/demens.

Program: Åbent Hus i Aktivitetscentret den 10. maj 2021 kl. 15-17

Bemærk! Der skal fremvises coronapas for at få adgang. Du kan læse mere om coronapasset på sundhed.dk.

Kl. 15.30: Støtte til livet med demens / Christina Zolezi Ehlers og Laura Kirkhammer, demenskoordinatorer

Kl. 16.00: Pårørende i en forandret hverdag – hvordan klarer man livet? / Vibeke Laursen, pårørendekoordinator

Kl. 16.30: Øv dig i at være vågen i livets øjeblikke! / Kom og få en smagsprøve på mindfulness.

 

Derudover kan du møde frivillige demensvenlige ambassadører og medarbejdere fra Daghøjskolen for Yngre med Demens. I haven vil der være kaffe og kage, snobrød og andre aktiviteter.


I ugen op til dagen vil der desuden på Hvidovre Hovedbibliotek og i Aktivitetscentret være montre med bøger og en flyer med liste på film og bøger om demens.