Ildsjæl på cykel fik Hvidovre Kommunes Sundhedspris 2020

November |

Turlederen i lokalafdelingen af cyklistforbundet fik prisen for sit mangeårige engagement i cykel-sagen og for at have samlet andre om motion, frisk luft og fælles oplevelser til gavn for både sundhed og miljø.
Lisbeth Pedersen er desuden initiativtager og primus motor i forhold til de ugentlige mandagsture ”Vi cykler sammen”, som udgår fra Hvidovre Sundhedscenter. Her kan alle, der har lyst, komme med på en cykeltur i lokalområdet – også selvom man har nogle fysiske skavanker og ikke bruger cyklen til daglig. 
- Vi ved, at oplevelsen af fællesskab og kontakt med andre har stor betydning for vores sundhed, og din idé med at lave cykelture, hvor stort set alle kan være med – er rigtig god. Sundhed og bevægelse skal ikke kun være noget med løftede pegefingre og skånekost, sagde borgmester Helle Adelborg i sin tale til prismodtageren.  
Hvidovre Kommunes Sundhedspris uddeles hvert andet år og gives til en, som har gjort - eller gør - en særlig sundhedsfremmende eller sygdomsforebyggende indsats for borgerne i Hvidovre Kommune.