Nødpasning i påsken for forældre med job i bl.a. sundhedssektoren, politi og beredskab

Marts |

Når påsken træder ind, holder de fleste familier fri – også dem, hvor far eller mor arbejder hjemmefra pga. coronavirus. Men nogle skal fortsat passe deres job på sygehuse, plejecentre, i hjemmeplejen, politiet, beredskabet osv., og for disse familier etablerer Hvidovre Kommune nødpasning af børnene henover påsken.
Kommunens institutioner og skoler har nu kørt med nødpasningstilbud i lidt over to uger, og er også ved at være klar til at tage imod børn, der har brug for pasning dag, aften og nat i påsken.

- I løbet af et par dage ved vi helt præcist, hvordan det kommer til at foregå, men jeg kan sige, at vi er klar, hvis der er nogle familier, hvor forældrene skal passe deres job i samfundskritiske funktioner eller i sundhedssektoren, siger borgmester Helle Adelborg.

Kriteriet for at få passet sit barn i nødpasning over påsken er, at forældrene varetager samfundskritiske funktioner som ansatte i f.eks. ældre- og sundhedssektoren, sociale tilbud, sikring af infrastruktur, politi eller transport- og forsyningsvirksomheder. Og man skal have afsøgt alle andre relevante pasningsmuligheder, fx familie, naboer og venner.
Hvis man har brug for at benytte sig af dette tilbud om nødpasning, kan man henvende sig til Center for Børn og Familier på telefon 2363 7424.