Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening flytter til Hvidovre

Maj |

Hvidovre Kommune har nu formandskabet for Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening (DSD), som er et samarbejde om digitalisering og effektiv brug af it-systemer, der i øjeblikket har 11 medlemskommuner. Ny formand for DSD er Hvidovres kommunaldirektør Nich Bendtsen.

- Jeg har glædet mig til, at vi her i Hvidovre Kommune skulle overtage formandskabet for DSD. Vi har haft stor nytte af samarbejdet indtil nu og har været meget aktive i mange af foreningens udviklingssamarbejder, så det bliver rigtig spændende at stå i spidsen for foreningen foreløbig de næste to år, siger den nyvalgte formand.

Med formandskabet følger værtskabet for DSD’s sekretariat, der nu flytter ind i kontorfællesskab med Hvidovre Kommunes digitaliseringsafdeling.
Sekretariatet består af fire medarbejdere: Michael Jensen, som er sekretariatschef, to databeskyttelsesrådgivere, Julie Egholm og Daniel Bach, der tilsammen rådgiver ni af foreningens 11 medlemskommuner – og Lisbet Lund Nielsen, der varetager det fælles tilsyn med kommunernes databehandlere.

Blandt de projekter, som digitaliseringsfællesskabet samarbejder om, er implementering og brug af Aula på dagtilbudsområdet og monopolbrudssystemerne fra KOMBIT desuden udviklingsprojekter om fx digitale assistenter og kunstig intelligens. Foreningen har også som formål at sikre medlemskommunerne bedre og billigere it-systemer. Endelig skal DSD understøtte kommunernes arbejde med datasikkerhed GDPR.

De 11 medlemskommuner er Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Solrød og Vallensbæk. Hver enkelt kommune er repræsenteret med en direktør i foreningens bestyrelse, som Hvidovres kommunaldirektør nu er formand for. Desuden mødes kommunernes it- og digitaliseringschefer og nøglepersoner fra kommunernes digitaliseringsafdelinger omkring de fælles opgaver.