Ingen Sankthans ved Rebæk Sø i år

Juni |

Forår og sommer er anderledes i år pga. corona, og også Hvidovre Kommunes traditionsrige sankthans-arrangement ved Rebæk Sø er ramt. Festlighederne, som plejer at samle flere tusinde hvidovreborgere, er aflyst og bliver i år erstattet med en virtuel sankthans-fejring for dem, der måtte have lyst til at følge med hjemmefra.
Om eftermiddagen bliver der streamet børne-sankthans på Hvidovre Kommunes facebook-side direkte fra daginstitutionen Solgården. Her vil der blive besøg hos dyrene, fællessang og borgmesterens båltale ved bålpladsen. Også Hvidovre Nærradio vil sende direkte.
Om aftenen rykker sankthans-hyggen til haven ved Plejecenter Dybenskærhave, hvor Jazzkollektivet spiller musik, og der vil være fællessang og båltale af borgmesteren – i alt en times live-sending på kommunens facebook-side og Hvidovre Nærradio. 

- Jeg er glad for, at vi har fundet denne løsning sammen med Solgården og Dybenskærhave, når nu vi ikke har mulighed for at mødes, som vi plejer ved Rebæk Sø, siger borgmester Helle Adelborg. – Jeg ved godt, at det slet ikke vil være det samme. Men også til sankthans må vi stå sammen ved at holde afstand, og med live-sendingerne har vi mulighed for at få sankthans-stemning hjem til alle i Hvidovre. Og her tænker jeg særligt på dem, som er særligt udsatte i denne tid og derfor ikke kommer så meget ud. 

Det detaljerede program for live-sendingerne fra Solgården og Plejecenter Dybenskærhave vil blive annonceret i Hvidovre Avis, på hvidovre.dk og kommunens facebook-side. Begge optagelser vil ligge på facebook-siden, så man efterfølgende kan se dem, når man har lyst og det passer ind i ens sankthans-aftensprogram.