Gratis psykologtimer til unge i Hvidovre

Juni |

Et stigende antal børn og unge kæmper med psykiske udfordringer, som fylder for meget og gør hverdagen og livet svært. I den situation kan man have brug for andre end familie og venner at snakke med.

Det er baggrunden for et nyt tilbud til unge mellem 15 og 25 år, der tilbydes op til fem gratis samtaler med en psykolog.

- Psykisk mistrivsel kan komme til at følge den unge ind i voksenlivet, og problemerne kan hurtigt vokse sig større, hvis man ikke bliver hjulpet. Jeg er rigtig glad for, at flere unge nu får den mulighed, fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kenneth F. Christensen.

Psykiske udfordringer hos unge kan fx vise sig i form af uro, tristhed eller søvnproblemer, og de første tegn på mere alvorlige psykiske problemer dukker typisk op i teenageårene. Det nye tilbud skal gøre det lettere for de unge selv og deres forældre at henvende sig, inden problemerne vokser dem over hovedet.

For at gøre brug af tilbuddet kræver det, at den unge ikke i forvejen får hjælp og har en aktiv sag i kommunen eller psykiatrien. Psykologen skal bruge almindelige personoplysninger som navn og adresse, men ellers kan den unge være anonym. Unge under 18 år kan dog kun gennemføre samtalerne med forældrenes samtykke.

Er man som forældre eller ung interesseret i at benytte tilbuddet eller i tvivl om en psykolog vil kunne hjælpe, kan man kontakte Poppelgården Familiecenter, som også står for psykologsamtalerne. Der er åbent på telefonerne mandag-torsdag fra kl. 8-14 på telefonnummer: 3677 3388.

Etableringen af det nye tilbud om gratis psykologhjælp til unge blev besluttet af kommunalbestyrelsen i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for år 2020, og på baggrund af gode erfaringer fra andre kommuner.