Flere af Hvidovres børn får mulighed for at spille i skoleorkester

Februar |

Alle elever i de kommende 2. klasser på Gungehusskolen i Hvidovre får fra august 2020 lov til at opleve glæden ved at spille på et instrument og at opleve fællesskabet ved at spille i orkester sammen med alle klassekammeraterne. Skolen er udvalgt som en af 11 skoler landet over, der i samarbejde med den lokale musikskole bliver en del af projektet OrkesterMester. 

En bevilling fra Kulturministeriet på 10 millioner kroner i årene frem til 2023 giver skolerne mulighed for at indkøbe hele klassesæt af violiner, celloer, klarinetter og andre orkesterinstrumenter. 

”Med OrkesterMester er vi med til at sætte fokus på musik i folkeskolen og sikre, at flere børn får oplevelser med musik. De lærer at spille og får viden om forskellige typer af musik, og de lærer om vores fælles musikkultur”, siger generalsekretær Lotte Trangbæk, Danske Musik- og Kulturskoler, der står bag projektet.

Arbejdet med skoleorkestret foregår i de obligatoriske musiktimer og i et samarbejde mellem Hvidovre Musikskole og Gungehusskolen.

”Musik er et fag, som spiller en vigtig rolle for kreativiteten. Den her mulighed, vi nu får her i Hvidovre, er ret unik, og jeg ser frem til at følge de dygtige folk fra Hvidovre Musikskole folde sig ud i samarbejde med de forventningsfulde elever fra Gungehusskolen. Jeg er sikker på, at eleverne bliver rigtig glade for OrkesterMester. Det er en enestående chance at få lov til at lære at mestre et instrument og indgå i et orkester,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

OrkesterMester startede i 2018 på ni skoler, og her har erfaringen været, at arbejdet med skoleorkestret engagerer og motiverer både elever og lærere, og at det sætter et positivt præg på skolen og især på de medvirkende klassers trivsel.

Kulturminister Joy Mogensen besøger fredag Gungehusskolen, og hun er glad for musikskolernes og folkeskolernes engagement i OrkesterMester.

”Musik gør os til deltagende, sociale og skabende mennesker. Og når børn får mulighed for at møde musik i en tidlig alder, så giver det selvtillid og sammenhold. Jeg glæder mig meget til at følge de nye OrkesterMester-skolers arbejde med at give ungerne muligheder for at spille eget instrument,” lyder det fra kulturminister Joy Mogensen.

Med de 11 nye skoler kommer 3800 børn rundt i Danmark til at spille sammen i skoleorkestre i perioden frem til 2022.

De involverede elever på Gungehusskolen har allerede fået information om det kommende skoleorkester, som starter op efter sommerferien.