Borgermøde om stormflodssikring: Fra højvandsporte til sandsække

15-11-2024

Omkring 80 deltagere lyttede interesseret og stillede gode spørgsmål til borgermødet om stormflodssikring nu og i fremtiden, som blev holdt på Langhøjskolen onsdag den 13. november.

Fra borgermødet om stormflodssikring

Borgmester Anders Wolf Andresen indledte mødet og slog fast, at det er væsentligt, at der bliver sat fokus på stormflodssikring både lokalt, regionalt og nationalt:
 ”Hele hovedstadsområdet hænger jo sammen, og alle os, der bor og arbejder her, er afhængige af at kunne transportere os på tværs af kommuner, at vores store statslige institutioner fungerer – og som jeg sammen med tre andre borgmestre for nylig påpegede i et indlæg i Berlingske, så rummer vores hovedstad også historiske bygninger og kulturelle monumenter, som har værdi for os alle som danskere. Derfor: De valg, vi træffer nu, får betydning for, hvordan vores land, vores hovedstad og vores by kommer til at se ud og fungere i fremtiden”, sagde han, inden ordet gik videre til Claus Dynesen, projektdirektør i Sund & Bælt.

Claus Dynesen gav sammen med klimamedarbejder i Hvidovre Kommune, Morten Beha Pedersen, en grundig gennemgang af den forundersøgelse om stormflodssikring af hovedstaden, som Hvidovre Kommune er med i. Her blev både fremtidens stigende vandstand, mulige tekniske løsninger, dilemmaer og udfordringer forklaret.

Til slut forklarede Morten Beha sammen med sin kollega Steen Roed, hvordan kommunen og Hovedstadens Beredskab arbejder sammen om at sikre Hvidovres boligområder og borgere ved stormflod i dag – og hvad borgerne selv kan gøre.

Du kan se præsentationerne fra de forskellige oplæg her:

De samlede præsentationer på borgermødet (pdf)

Borgermødet på Langhøjskolen var det første af flere møder, der vil blive holdt over de kommende år.
Når forundersøgelsen om stormflodssikring ligger færdig – efter planen ved årsskiftet 2024/2025 – vil der være brug for, at politikere, erhvervsliv, forskere og borgere sammen drøfter mulige løsninger og ønsker til fremtidens sikring af hovedstaden.


Mere information om stormflodssikring og forundersøgelsen finder du her: