Få svar på dine spørgsmål om varme og energi

Marts |

De stigende varme- og energipriser kan mærkes på pengepungen for mange, og derfor kan det være fornuftigt at give sin bolig et eftersyn og overveje, om man kan gøre noget for at nedsætte forbruget eller skifte til en anden varme- eller energikilde.

Læs mere om dine muligheder herunder. Læs også mere om varme og energi her på hjemmesiden.

 

Undgå varmespild og spar penge

Først og fremmest er det en god idé at sikre dig, at du ikke spilder varme – og dermed penge.

Her er en guide til at indstille dit gasfyr og dine radiatorer, så det kører så effektivt som muligt og bruger mindst mulig energi (Forbruger | Energistyrelsen (sparenergi.dk)).

 

Grøn varmecheck til 420.000 husstande og varmetillæg til pensionister

Alle husstande med en årlig samlet indkomst under 650.000 kr., og hvor husstanden opvarmes med en varmekilde, der er ramt af høje prisstigninger, kan se frem til et skattefrit engangsbeløb på 6.000 kr.

Den grønne varmecheck er en del af en politisk aftale mellem en række partier i Folketinget og er målrettet de hårdest ramte godt 420.000 husstande i landet. Beløbet vil blive udbetalt automatisk. Det er ATP, der vil stå for udbetalingen af varmechecken, og der udbetales kun ét beløb pr. husstand. Det er endnu uvist, hvornår udbetaling af varmechecken vil ske. 

Som pensionist kan du også søge om varmetillæg. Se kriterierne her: Varmetillæg (borger.dk)

 

Hvilken varmekilde skal jeg vælge? 

Hvidovre Kommune anbefaler ikke, at man installerer en varmepumpe, da der i langt de fleste områder i Hvidovre er tæt villabebyggelse, og pumpen kan give gener med støj. Vi modtager en del klager over støj fra naboens varmepumpe.

Det er derfor kommunens anbefaling, at man som boligejer tilslutter sig fjernvarme. Der bliver arbejdet hårdt på, at alle områder i Hvidovre kan komme på fjernvarmen så hurtigt som muligt.

Jordvarmeanlæg, der udnytter den naturlige varme, der er i jorden, er også en mulighed og et andet alternativ til naturgas, men det kræver kontakt til Hvidovre Kommune – læs mere her: Jordvarme (hvidovre.dk).

 

Du kan hjælpe fjernvarmen på vej i dit område

Vi er klar over, at det kan føles som lang tid at skulle vente flere år på at få fjernvarme, men i mange kommuner har man end ikke fået en entreprenør tilknyttet eller lagt planer for udrulningen. De må vente meget længere.

Den gode nyhed er, at man selv kan være med til at forberede og gøre det lettest muligt at blive tilsluttet fjernvarmen.

Gennem din grundejerforening kan I kontakte Hvidovre Fjernvarme og invitere dem på besøg i området og høre, hvornår de planlægger udrulningen, og om der er noget I kan bidrage med for at fremskynde processen, fx ved at forberede veje, græsarealer og private grunde, så vejen er banet for, at fjernvarmerørene kan trækkes ind til området.

På fjernvarmens hjemmeside hvidovrefjernvarme.dk kan du se et kort over den forventede tidsplan for de enkelte områder. Du har også mulighed for at ”skrive dig op” og dermed tilkendegive, at du ønsker fjernvarme – jo flere, der skriver sig op, jo bedre bliver økonomien i projektet, og det øger chancen for, at jeres område kan komme hurtigere på.