Hvidovre ønsker fælles køreplan for stormflodssikring

Januar |

Søndag først på aftenen var vandet i Kalveboderne igen faretruende tæt på at nå et niveau, hvor villa-ejere i det sydlige Hvidovre blev berørt af oversvømmelse. Heldigvis blev vandstanden lokalt ikke så høj denne gang. Men flere borgere oplevede nogle nervepirrende og ubehagelige timer, før de kunne ånde lettet op, da vandet trak sig tilbage. I kølvandet på stormen Maik og den stormflod, der flød ind over os efterfølgende er behovet for et tæt samarbejde mellem Dragør, København, Tårnby og Hvidovre højaktuelt, men også sikringen af Køge Bugt Strandpark er vigtig i denne sammenhæng, hvis vi skal holde vandet ude, understreger Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen:
”Jeg var selv nervøs i søndags og kørte rundt i kommunen og holdt øje med den stigende vandstand, imens jeg fik henvendelser fra bekymrede borgere, der har været oversvømmet før. Vi skal planlægge sammen, så vi ikke får bygget et højt dige i den ene kommune, der så får vandet til at løbe ind i husene på den anden side af kommunegrænsen”.
Borgmesteren mener derfor, det er vigtigt at få igangsat realiseringen af den fælles køreplan med udgangspunkt i visionsoplægget, ”Den levende kyst”:
”Det er nu vi skal handle, hvis vi vil stormflods- og klimasikre vores byer og boliger og samtidig sikre vores natur, åbne kyster og biodiversitet”, siger han. Stormens rasen her i weekenden minder os alle om, at der er behov for en løsning, som beskytter store dele af hovedstadsområdet, som potentielt kan være udsat for total ødelæggelse, hvis vi rammes af en sjælden stormflodshændelse, som meteorologer forventer vil kunne ske i takt med klimaforandringerne øger havvandsniveauet, og stormene bliver voldsommere og voldsommere.   
Anders Wolf Andresen hilser det aktuelle politiske fokus på stormflodssikring hos nabokommunen, København velkommen. Torsdag aften behandler Borgerrepræsentationen et forslag om at starte arbejdet med et ’roadmap’ for stormflodssikring mod syd, og her ser Hvidovre frem til at også Hvidovre, Tårnby og Dragør kan bidrage til at finde fælles løsninger på stormflodssikring med omtanke for natur og at bevare den åbne kyst.