Store planer for mindre erhvervsområder

September |

Selvom Hvidovre er næsten fuldt udbygget, så er kommunen endnu ikke færdigudviklet. Kommunen oplever fortsat en stor interesse fra både borgere og virksomheder for at investere og bosætte sig i kommunen, og derfor er der i kommuneplanen udpeget 10 områder, som vurderes at have potentiale til byudvikling.

Blandt dem er to erhvervsområder, som der er overvejelser om at omdanne til blandede byområder: Området ved Tårnfalkevej og Strandskadevej samt erhvervsområdet syd for Høvedstensvej.

Arbejdet med førstnævnte område er allerede skudt i gang, efter kommunen har modtaget et oplæg til et konkret projekt fra Ejendomsfirmaet Fuglekvarteret, der vil omdanne det 60.000 kvadratmeter store erhvervsområde til blandet byområde med både boliger, let erhverv og bygninger med offentlige formål.

Et sådant projekt vil kræve et tillæg til kommuneplanen, og derfor har Kommunalbestyrelsen igangsat en proces, hvor borgere, virksomheder og andre interessenter kan spørge ind til og drøfte udviklernes vision for det nye byområde og komme med egne ideer og ønsker til udvikling af området.

Man kan se intentionerne for udvikling af området og komme med forslag eller idéer via Hvidovre Kommunes høringsportal frem til den 5. oktober 2022. Den 13. september havde Ejendomsfirmaet Fuglekvarteret også inviteret til et informationsmøde med fælles gåtur i området for at fortælle om deres idéer. Her deltog også repræsentanter fra Hvidovre Kommune. Deltagerne på gåturen spurgte bl.a. ind til fremtiden for de 15 mindre virksomheder, der i dag ligger i området, trafik i byggeperioden, håndtering af støj fra motorvejen, byggehøjder, konsekvenserne ved at flere mennesker skal bo i området – i forhold til brug af Mågeparken, trafik, institutioner osv.

Den 28. september er der igen mulighed for at høre om projektet. Denne aften kl. 17.30-19.30 er der nemlig workshop på Avedøre Bibliotek og Kulturhus, Hovedstien 14, hvor ejendomsudviklerne i overordnede træk vil præsentere deres idé og scenarier for området. Her kan man også stille spørgsmål og komme med bemærkninger og forslag. Også denne aften vil Hvidovre Kommune være til stede.

I slutningen af året vil politikerne – bl.a. på baggrund af høringssvar fra borgere og virksomheder - tage stilling til, om der skal laves ny lokalplan for området og et tillæg til Kommuneplan 2021, som kan gøre projektet Fuglekvarteret muligt.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi har opmærksomhed på, at der fortsat skal være plads til virksomhederne i kommunen, hvis nogle områder omdannes til boligområder. Vi har ikke et ønske om at sende virksomheder ud af kommunen, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Stort område i kikkerten

Også et erhvervsområde syd for Høvedstensvej er udpeget som muligt byudviklingsområde. Tanken er, at det skal indgå i en helhedsorienteret fornyelse af området mellem rådhuset og Avedøre Havnevej, og derfor skal der laves en helhedsplan, der kan bruges til at vise grundejerne, virksomhederne og borgere kommunens vision for områdets fremtid.

Der er principielt mulighed for at bygge over 1.000 nye boliger i området, hvis alle erhvervsarealer omdannes til boligformål. Med en så stor boligudbygning vil der også være behov for at etablere flere skole-, dagtilbud og fritidsfaciliteter.