Opfordring til sommertræf: - Søg ud af jeres comfortzone

September |

Over 150 var tilmeldt, da Hvidovre Kommune for første gang holdt sommertræf for byens virksomheder i det nyåbnede Kulturhus Risbjerggaard. Her var alle lokale virksomheder inviteret til et hyggeligt arrangement, hvor de kunne netværke og blive inspireret til nye måder at samarbejde på.

Med til sommertræffet var nemlig også direktør Andreas Vetö og partnerskabsansvarlig Mikael Overgaard fra Danmarks Underholdningsorkester, som fortalte om deres samarbejde med erhvervslivet - og hvilke gevinster det har givet alle partner.

Deres budskab var klart: Man skal som virksomhed ikke skal være bange for at kaste sig ud i et partnerskab med en kulturel aktør. Den kreative verden kan nemlig være med til at sikre ”storytelling” – altså den gode fortælling om virksomheden. Den kan øge opmærksomheden og interessen for virksomheden og dens produkter, ligesom den kan hjælpe med at skabe et grundlag for at møde interessenter og kunder på en anderledes måde.

- Så vær nysgerrig, vær kreativ og søg ud af jeres comfortzone, lød opfordringen til virksomhederne fra Danmarks Underholdningsorkester.

I det hele taget stod Sommertræffet i samarbejdets og partnerskabets tegn. Borgmester Anders Wolf Andresen lagde i sin tale vægt på, at en kommune er et fællesskab, hvor vi opnår de bedste resultater ved arbejde sammen om tingene.

- Ved samarbejde og partnerskaber kan vi nemlig få glæde af hinandens styrker og udnytte de potentialer, der ligger gemt i nye forbindelser, sagde han og fortalte, at Hvidovre Kommune allerede bruger partnerskaber aktivt.

For halvandet års tid siden indgik kommunen fx et partnerskab med virksomhederne på Avedøre Holme om at udvikle og forskønne området, og det har allerede skabt flere gode resultater. Kommunen samarbejder med idrætsforeninger og virksomheder om Holmestafetten, med foreningslivet om OL-puljen, der sponsorerer lokale idrætstalenter, og Vestegnens Kulturuge arrangeres i partnerskab med det lokale kulturliv.

- Så samarbejde og partnerskaber kan altså noget, og derfor er det naturligt for os at tale om partnerskaber mellem erhvervs- og kulturlivet her i dag. Det er nemlig noget, vi i Hvidovre Kommune gerne vil udvikle og understøtte endnu mere, end vi gør i dag, sagde borgmesteren til deltagerne.

Efter taler og oplæg kunne deltagerne få en guidet rundvisning i Kulturhus Risbjerggard, hvor bl.a. Teater Vestvolden og det kommende spisested GAARDEN holder til, ligesom repræsentanter fra Hvidovre Kommune stod klar til dialog med deltagerne.