Brug vores erhvervsplaymaker

November |

Vil I være med til at gøre endnu flere børn og unge nysgerrige på jeres branche og virksomhed? Og vil I selv blive klogere på fremtidens arbejdskraft?

Så er der hjælp at hente hos Hvidovre Kommunes erhvervsplaymaker, som har til formål at styrke samspillet mellem virksomheder og folkeskolerne i Hvidovre Kommune. Det skal hun gøre for at underbygge den politiske vision om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

- Jeg vil gerne inddrage virksomhederne endnu mere i arbejdet med at åbne de unges øjne for de mange job- og uddannelsesmuligheder, der venter efter skolen. Det kan forhåbentlig styrke målet om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse - og på den måde kan virksomhederne også være med til at sikre, at de får den arbejdskraft, de har brug for i fremtiden, siger Sarah Handest Broe, der har været ansat som Hvidovres erhvervsplaymaker siden marts.

En del af hendes arbejde er bl.a. at hjælpe med virksomhedsbesøg, hvor skoleklasser besøger lokale virksomheder. Sådan et besøg lagde virksomheden Interroll på Avedøre Holme for nylig hus til med stor succes.

- Vi vil gerne fortælle om os selv og er stolte af, hvad vi laver. Medarbejderne fortæller de unge om deres funktioner og uddannelser, og det giver et godt billede af, hvad man kan lave og de mange muligheder, der er i en virksomhed som vores, siger direktør Andreas Traberg, som havde besøg af 8.Y. fra Dansborgskolen.

Andreas Traberg, direktør hos Interroll.

Og han og Interroll tager gerne imod flere skoleklasser i fremtiden, så endnu flere unge kan blive præsenteret for de forskellige jobmuligheder, der kan vente i fremtiden.

- Vi har brug for mange forskellige typer medarbejdere, så vi vil selvfølgelig gerne gøre opmærksomme på os selv. Og for os kræver et sådan besøg ikke meget andet end at vise de unge rundt og svare på deres spørgsmål, så det gør vi gerne, siger Andreas Traberg.

Og den melding er erhvervsplaymakeren helt på linje med.

- Et virksomhedsbesøg skal ikke kræve for meget af virksomhederne. De skal selvfølgelig have lyst til at vise deres virksomhed frem og fortælle om, hvad de laver, men det behøver altså ikke at være stort opsatte arrangementer, understreger Sarah Handest Broe og tilføjer, at virksomheder er meget velkomne til at kontakte hende, hvis de vil høre mere om virksomhedsbesøg.

En anden vigtig opgave for erhvervsplaymakeren er at få flere virksomheder til at åbne dørene for erhvervspraktikanter fra Hvidovres folkeskoler. Det kan nemlig være med til at inspirere unge til en fremtid inden for faget – og det er særligt vigtigt inden for de fag, som vil mangle faglært arbejdskraft i fremtiden.

Og det behøver ikke være svært at få en erhvervspraktikant, lyder det fra Sarah Handest Broe:

- Vores uddannelsesvejledere arbejder løbende med at finde det rigtige match mellem virksomhed og elev, ligesom vi står klar med råd og vejledning til et godt forløb, hvis der er behov for det, siger hun og fortæller, at der også er lavet en ny folder til virksomheder med inspiration til et godt erhvervspraktikforløb.

Du kan downloade folderen her.

Erhvervspraktikken ligger typisk fra 8. klasse, hvor de unge skal træffe vigtige valg om deres fremtid. Erhvervspraktikken kan tilrettelægges, så det passer virksomhed og skoleelev bedst, og det kan være den traditionelle ugelange erhvervspraktik eller et særligt tilrettelagt i løbet af et skoleår.

Sarah Handest Broe kan hjælpe med at matche skoleklasser og lokale virksomheder til læringsforløb, ligesom hun kan hjælpe med at udvikle konkrete forløb for samarbejdet.

- I det hele taget er jeg åben for ideer til, hvordan vi styrker samarbejdet mellem erhvervslivet og vores folkeskoler. Så har man en god ide, er det bare med at kontakte mig, understreger hun.

I kan også bare kontakte Erhvervsplaymakeren til en uforpligtende snak om et muligt samarbejde på 41850072 eller sgt@hvidovre.dk.

 

FAKTA

Det kan Erhvervsplaymakeren hjælpe med:

  • Sparring og indhold af virksomhedsbesøg, hvor elever besøger virksomheden
  • Virksomhedsbesøg på skoler, hvor I fortæller om jeres virksomhed
  • Erhvervspraktik for skoleelever i 8.-10. klasse
  • Få en ung i fritidsjob
  • Netværk for de virksomheder, som indgår i skole-virksomhedssamarbejdet

Elever fra 8.Y på besøg hos Interroll.