Ny affaldsplan på trapperne

Marts |

Virksomhederne i Hvidovre frembringer ca. 225.000 ton affald om året, og de mængder vil bare stige, hvis ikke der rettes fokus på affaldet. Derfor har Hvidovre Kommune netop sendt en ny ressource- og affaldsplan i høring, som skal sætte rammerne for kommunens arbejde med affald i de kommende år.

En del af det arbejde er rettet mod erhvervsaffald, og ét af planens seks temaer har fokus på virksomhedernes ressourcer og affald. En af kommunens indsatser bliver at informere virksomhederne om, hvilke regler der gælder for dem. Samtidig skal der sættes fokus på deres arbejde med effektiv affaldshåndtering og den cirkulære økonomi.

Minimering af affaldsmængden og genanvendelse er nemlig en gevinst både for miljøet og virksomhedernes økonomi – og vil være en fremtidig konkurrenceparameter. Derfor er et af målene med affaldsplanen at forebygge, at affaldet i det hele taget opstår, og at affald udnyttes som en ressource.

- Der er et stort potentiale i de lokale virksomheders affald. Derfor vil vi meget gerne i dialog med virksomhederne om, hvordan vi kan udvikle de bedste løsninger – både for at mindske mængden af affald, men også for at understøtte, at ressourcerne i affaldet kan udnyttes bedre som værdifulde materialer for andre virksomheder, siger Charlotte Frische Münter, chef for Klima og Miljø i Hvidovre Kommune.

Hun håber derfor, at mange virksomheder har lyst til at læse med i affaldsplanen og komme med input i form af høringssvar. Planen er netop nu i høring frem til den 26. april 2022.

- Vi ved, at mange allerede er godt i gang med affaldssorteringen, så vi håber, at mange vil komme med input til planen og også dele deres egne gode erfaringer med andre, siger Charlotte Frische Münter.

Formålet med den nye Ressource- og Affaldsplan er at understøtte en bæredygtig og grøn udvikling for borgere og virksomheder i Hvidovre ved blandt andet at øge genanvendelsen af affald. Samtidig vil planen bidrage til, at affaldsmængderne minimeres – både i husholdninger, i erhverv og i naturen.

Forslaget til den nye Ressource- og Affaldsplan 2022-2033 kan ses her.

Den nye affaldsplan kommer i kølvandet på en ny affaldsbekendtgørelse, som pålægger virksomheder at sortere alt deres affald i 10 fraktioner. Den kan du læse mere om på Miljøstyrelsens hjemmeside.