Nye tider på genbrugspladsen

Februar |

Med årsskiftet er det blevet lidt billigere for virksomhederne i Hvidovre at komme af med deres affald på genbrugspladsen. Amager Ressourcecenter (ARC), som blandt andet driver genbrugspladsen på Avedøreholmen 97, har nemlig ændret deres gebyrer, så de fleste virksomheder vil opleve reducerede takster i 2022.

Fra årsskiftet bortfaldt den hidtidige abonnementsordning, og omkostninger skal i stedet dækkes af virksomhedernes betaling per besøg på genbrugspladsen. Det vil ifølge ARC medføre reducerede samlede omkostninger for de fleste virksomheder. De nye gebyrer ses nedenfor.

Betaling per besøg (ekskl. moms):

  • Personbil: 120 kr.
  • Kassevogn: 156 kr.
  • Ladvogn: 188 kr.
  • Farligt affald, 0-10 kg: 112 kr.
  • Farligt affald, 10-25 kg: 196 kr.

 

Betal med din nummerplade

Fra den 2. januar 2022 er det også slut med årskort og sms-billet på ARCs genbrugspladser. Fremover skal håndværkere og andre erhvervsdrivende nemlig betale via nummerpladen.

Det foregår ved, at din erhvervsbils nummerplade automatisk bliver aflæst, hver gang du kører ind på en genbrugsplads. Dernæst bliver der hentet oplysninger om bilen fra Skat, og på baggrund af disse oplysninger vil ARC udsende en månedlig faktura over besøgene til din e-boks.

Med den nye ordning vil ARC skabe en direkte sammenhæng mellem de erhvervsdrivendes brug af genbrugspladsen og de omkostninger, der er forbundet med at håndtere og genanvende affaldet.

- Vi ved, at andre lignende affaldsselskaber har gode erfaringer med systemet, så vi glæder os til også at gøre det nemmere og mere gennemskueligt for vores kunder, siger specialkonsulent fra ARC, Linda Rebien.

Adgang til genbrugspladserne for udenlandske erhvervsbiler og ved aflevering af farligt affald skal der dog stadig betales særskilt med enkeltbillet.

Læs mere om den nye ordning samt FAQ på ARCs hjemmeside.