Ny erhvervsplaymaker: Sarah skal styrke samspillet

Februar |

OBS! Dette er en ældre nyhed fra februar 2022.

 

Hvis flere unge skal tage en erhvervsuddannelse, så skal de have bedre mulighed for at opdage de mange muligheder, en erhvervsuddannelse kan føre til.

Det er baggrunden for, at Hvidovre Kommune nu får en erhvervsplaymaker, som skal styrke samarbejdet mellem de lokale virksomheder og skolerne, styrke erhvervspraktikken og elevernes kendskab til de mange erhvervsmuligheder.

42-årige Sarah Handest Broe kommer til at udfylde den nye rolle, og hun glæder sig til at komme i gang.

- Hvidovre har et spændende og alsidigt erhvervsliv med mange forskellige virksomheder, og jeg er oprigtigt nysgerrig på at finde ud af, hvem de er. Jeg håber, at mange vil være åbne for initiativet med at styrke samspillet mellem skolerne og erhvervslivet. Vi ved, at mange brancher allerede nu og i fremtiden vil mangle arbejdskraft, og her kan virksomhederne være med til at gøre de unge nysgerrige på deres fag og branche. På den måde kan de selv være med til at præge fremtidens arbejdskraft, forklarer Sarah Handest Broe.

Derfor vil en del af hendes job også blive at hjælpe virksomhederne i kontakten med skolerne og de unge.

- Der må ikke være for langt til brugbar vejledning for virksomhederne, og det skal foregå på et niveau, der giver mening for dem. Virksomhederne er jo forskellige og med forskellige ressourcer, men alle har noget at byde ind med. Det bliver min rolle at hjælpe dem med at afdække det, siger Sarah Handest Broe.

Den nye erhvervsplaymaker skal således understøtte samarbejdet mellem skolerne og de lokale virksomheder. For selvom parterne gerne vil samarbejdet, så har det ikke altid været nemt at få omsat i praksis.

- Men det er her, den nye erhvervsplaymaker kommer på banen. Hun skal fx understøtte lærerne i at forstå praksis i virksomhederne og hjælpe med at omsætte den viden til læringsforløb, der giver mening for de unge. Og omvendt kan hun hjælpe virksomhederne med at forstå den virkelighed, skolerne arbejder i, siger René Rasmussen Sjøholm, centerchef for Skole og Uddannelse i Hvidovre Kommune.

Og det har Sarah Handest Broe gode forudsætninger for. Hun kommer selv fra en iværksætterfamilie, hvor hendes far som lædersmed opbyggede sin egen forretning. Hun har også arbejdet i SMV Danmark på et projekt, der netop handlede om virksomheders samarbejde med folkeskoler, og så har hun de seneste fem år været virksomhedskonsulent i Jobcentret i Københavns Kommune.

- Fra min tid i SMV Danmark fik jeg en forkærlighed for erhvervsuddannelserne, og jeg vil gerne være med til at få flere unges øjne op for de mange muligheder, der er i den verden. Men hvis vi skal skabe en forandring, skal vi også have virksomhederne med på vognen, understreger Sarah Handest Broe.

I Hvidovre ser skolechefen gerne, at et fokus bliver at sætte ind med virksomhedsrettet undervisningsforløb tidligere end i dag.

- Vi skal stimulere børnenes nysgerrighed ret tidligt, så vi får skabt et øget kendskab til de mange muligheder, erhvervsuddannelserne kan føre til. Vores Uddannelsesvejledning gør i forvejen et stort arbejde med de ældste elever, men vi kunne godt lave forløb allerede i 4., 5. eller 6. klasse - og muligvis også endnu tidligere, mener han.

Det er bare én af de idéer, den nye erhvervsplaymaker skal få de lokale virksomheder med på. Andre indsatser bliver mere erhvervspraktik, virksomhedsbesøg og flere lærlingepladser, og derfor vil Sarah Handest Broe også være meget opsøgende i sit fremtidige arbejde.

- Jeg vil rigtig gerne i kontakt med virksomhederne, og jeg vil meget gerne inviteres på en kop kaffe hos dem, der har lyst. Jeg ser så meget mening med det her projekt, så jeg håber, at rigtig mange vil spille med, siger hun.

Sarah Handest Broe tiltræder som erhvervsplaymaker den 1. marts 2022.

Du kan kontakte hende på sgt@hvidovre.dk

Sarah Handest Broe

 

Blå bog:

  • Sarah Handest Broe, 42 år
  • Har været virksomhedskonsulent i Karrierecentret i Jobcenter København, projektansat i SMV Danmark, været pædagogisk leder af et fritidshjem og arbejdet med udsatte familier i USA.
  • Uddannet pædagog og har en kandidatuddannelse i socialt arbejde ved Aalborg Universitet
  • Bor i København, har en dreng i 5. klasse og en pige i børnehave, i hvilken Sarah Handest Broe også er medlem af bestyrelsen.