Borgmesteren har ordet

Februar |

Kære virksomheder,

Så er vi kommet godt i gang med et nyt år, og jeg har taget hul på min nye hverdag som borgmester for Hvidovre Kommune. Det er et hverv, jeg går til med ydmyghed, men også med store ambitioner, og jeg glæder mig til det spændende arbejde, der ligger foran mig.

Hvis man kaster et blik på min partifarve, kunne man tro, at erhvervspolitik ikke er noget, jeg går op i. Det er dog forkert. Jeg går meget op i virksomhedernes vilkår i Hvidovre, udviklingen af vores detailhandel og de store visioner for udviklingen af vores erhvervsområder.

Personligt er jeg også meget optaget af den grønne omstilling, og det glæder mig derfor, at mange af virksomhederne i Hvidovre er med på den grønne dagsorden. Det gør mig da også ekstra stolt, at to af verdens mest bæredygtige virksomheder, Ørsted og Chr. Hansen, ligger i kommunen. Det er med til at understøtte vores ambition om, at Hvidovre skal være med helt i front, når det kommer til at passe på klimaet.

Og vi skal fortsætte det gode arbejde. Derfor har vi både en ny klimaplan og en ny ressource- og affaldsplan på vej, hvor vi blandt andet vil sætte øget fokus på affaldssortering hos virksomhederne – og her er vi klar til at hjælpe de virksomheder, der har behov for det. Vi har også netop vedtaget en ny Kommuneplan, hvor vi har fokus på Vækst og Erhvervsudvikling. I Hvidovre har vi altid haft rum til forskellige typer erhverv - fra den lille håndværksvirksomhed til den store internationale produktionsvirksomhed, og det skal vi fortsat have. Derfor skal vi sikre de bedst mulige rammer for erhvervslivet, så de også får mulighed for at udvikle sig og vækste. Det vil vi blandt andet sikre med en videreudvikling af Avedøre Holme, ligesom vi vil fortsætte arbejdet med Holmene som et nyt, innovativt og bæredygtigt erhvervsområde. Jeg mener også, det er vigtigt at sikre en stærk detailhandel, hvis vi vil have en levende by – og det vil vi i Hvidovre!

Jeg glæder mig meget til at lære det lokale erhvervsliv bedre at kende, og derfor vil jeg rigtig gerne komme på besøg hos de lokale virksomheder. Så har du lyst til at vise din virksomhed frem og fortælle om jeres hverdag, ønsker eller udfordringer, så kontakt endelig vores erhvervsteam på tlf. 3639 3800 eller på erhvervskontakten@hvidovre.dk.

I denne udgave af Erhvervsnyt kan du blandt andet læse om vores nyansatte erhvervsplaymaker, blive klogere på de nye affaldsregler og høre om et kommende møde for lokale håndværkere.

God læselyst!

 

Med venlig hilsen,

Anders Wolf Andresen (SF), borgmester i Hvidovre Kommune