Ny topchef er nysgerrig på det lokale erhvervsliv

August |

Hvidovre har fået en ny kommunaldirektør i skikkelse af 43-årige Jakob Thune. Han kommer fra en stilling som direktør i Greve Kommune og satte sig i chefstolen i Hvidovre den 1. august.

Den nye kommunaldirektør er glad for at være kommet til Hvidovre Kommune, som blandt andet har fokus på udvikling og en styrkelse af det lokale erhvervsliv.

- Jeg er glad for at være landet i en kommune med så spændende udviklingsperspektiver, som Hvidovre har. Særligt ønsket om at udvikle nye erhvervsområder i samarbejde med erhvervslivet finder jeg spændende, ligesom den grønne dagsorden har en central placering. Det er vigtigt, at vi kan arbejde på at løse vigtige klimaudfordringer, samtidig med at vi skaber arbejdspladser og vækst, siger Hvidovres nye kommunaldirektør.

Jakob Thune får blandt andet en central plads i Hvidovres Erhvervskontaktudvalg, der er det formelle samarbejdsforum mellem det lokale erhvervsliv, kommunalbestyrelsen og kommunen. Udvalget arbejder aktivt for at forbedre den arbejds-, erhvervs- og uddannelsesmæssige udvikling i Hvidovre, og Jakob Thune ser frem til opgaven.

- Nu har jeg i første omgang fokus på at lære kommunen bedre at kende. Jeg ser derfor frem til at komme på virksomhedsbesøg og danne mig et indtryk af det lokale erhvervsliv, ligesom jeg glæder mig til at deltage i de forskellige spændende erhvervsarrangementer i Hvidovre, siger han.

Jakob Thune kommer fra en stilling som direktør i Greve Kommune, hvor han var ansvarlig for områderne teknik og miljø, sundhed og pleje samt kultur og fritid. Før direktørposten i Greve var han direktør i Vordingborg Kommune i tre år.

Han er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere været centerchef i Greve, særlig rådgiver i Justitsministeriet og konsulent i Kommunernes Landsforening.

Privat bor Jakob Thune i Greve og er gift med Eje Andersen. Parret har to drenge på 9 og 11 år. I sin fritid er han fodboldtræner på sin ene søns hold i Greve, og når tiden er til det, cykler han lange ture, løber eller laver mad.

Jakob Thune afløser Nich Bendtsen, der stoppede som kommunaldirektør i Hvidovre af helbredsmæssige årsager i marts måned.