Borgmesteren har ordet

December |

Så nærmer julen sig med hastige skridt, men desværre ser vi endnu engang ind i en juletid, hvor corona kommer til at sætte sit præg. Jeg håber dog, at vi som samfund er bedre rustet til udfordringerne denne gang, og at vi kan klare os med en kortere periode med restriktioner og delvise nedlukninger.

Corona har været hård ved mange virksomheder, og derfor slår vi i denne udgave af Erhvervsnyt et slag for Early Warning. Det er et gratis tilbud til virksomheder, der oplever modgang og har brug for hjælp i en hård tid, og det kan de få fra Early Warnings erfarne rådgivere.

Vi hører dog heldigvis også om andre virksomheder, som har haft mulighed for at omstille sig og vækste så meget, at de nu kan kalde sig Børsen Gazelle 2021. Dem præsenterer vi her i nyhedsbrevet, hvor du også kan læse om biodiversitet på Avedøre Holme, hjælp til grønne indkøb og et fald i sagsbehandlingstiden på byggesager.

Vi slutter 2021 med en rekordlav ledighed i Hvidovre, og det er jo dejligt for alle de borgere, der er kommet i job. Det gør dog også rekrutteringsudfordringerne endnu større, og derfor vil vi i Hvidovre Kommune fortsat have et stort fokus på at forsøge at hjælpe virksomheder med at finde de rette kompetencer. Derfor er I altid velkomne til at kontakte Jobcentret eller vores Erhvervskontakt, som står klar til at give jer sparring og hjælp i forhold til de behov, I måtte have.

Denne udgave af Erhvervsnyt er årets sidste, og det bliver desværre også sidste gang i denne omgang, at jeg skriver til jer som borgmester. Jeg vil dog fortsat være aktiv i kommunens samarbejde med det lokale erhvervsliv og vil følge udviklingen på erhvervsområdet tæt, og jeg vil i den kommende periode fortsat være medlem af vores Erhvervskontaktudvalg. For der er slet ingen tvivl om, at vores lokale erhvervsliv er afgørende for, at vi har en velfungerende kommune. Jeg vil derfor også benytte lejligheden til at sige mange tak for det gode samarbejde, jeg oplever med alle erhvervslivets parter, og tak for de mange virksomhedsbesøg, jeg har været på gennem de knap 10 år, jeg fik i borgmesterembedet. For os politikere er det guld værd at komme ud i ”virkeligheden” og høre om jeres hverdag, udfordringer og behov, og jeg håber, at det gode samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og Hvidovre Kommune vil fortsætte.

Tilbage er der bare at ønske jer alle en glædelig jul, et rigtig godt nytår og god læselyst.

Helle Adelborg,

Borgmester