Ofte stillede spørgsmål

Find svar på dine spørgsmål om Hvidovre Kommunes varmeplan. Hvis du har fået et brev om fjernvarme fra kommunen kan du også finde svar her.

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, kan du skrive til miljo@hvidovre.dk eller ringe til 3639 3639. 

Luk alle
Åbn alle

Du har fået brev, fordi du er registreret som ejer af en ejendom, , hvor der bliver brugt olie eller gas til opvarmning.
Den tidligere regering har givet alle kommuner til opgave at informere borgere med olie- eller gasfyr om alternative former for opvarmning, bl.a. fjernvarme.
Opvarmningsformen for en ejendom er indberettet i BBR. Det sker dog, at indberetningen ikke er ajourført, eller at den er mangelfuld. Derfor kan det ske, at der er blevet sendt brev til boligejere, som ikke skulle have haft brevet - eller omvendt. Hvis du har fået et brev om at skifte fra olie- eller gasfyr, men ikke har olie- eller gasfyr, kan du ændre oplysningerne om din opvarmningsform i BBR. 

Hvis du mener, du bør have et brev med besked om mulighed for fjernvarme, men ikke har fået brevet, kan du læse hele teksten i brevet her [henvisning til brevene]
De breve, der er sendt ud, er baseret på information om olie- og gasfyr fra BBR. I de tilfælde, hvor BBR ikke er opdateret eller retvisende, kan det ske, at der ikke sent brev ud. Du kan se og ændre oplysningerne om din ejendom i BBR. 

Den tidligere regering har besluttet, at borgere med gas- eller oliefyr  inden jul i 2022 skal have besked om muligheden for fjernvarme. I Hvidovre vil alle blive tilbudt fjernvarme, og nogle borgere bor i områder, der allerede har fjernvarme. Andre vil få fjernvarme inden for få år, og nogle skal vente lidt længere på fjernvarme.

Hvidovre Fjernvarmeselskab regner med, at alle dele af Hvidovre har fjernvarme i 2031.

Du kan se et kort over udbygning af fjernvarmen på Hvidovre Fjernvarmeselskabs hjemmeside:

Hvidovre Kommune bruger oplysninger fra BBR til at finde ejere af bygninger, som bliver opvarmet  med gas- eller oliefyr.

I nogle tilfælde har BBR ikke de rigtige oplysninger. Det betyder, at nogle breve bliver sendt til borgere, der ikke skulle have haft brev, og nogle borgere burde have fået et brev, men får det ikke. Hvis du oplever dette, kan du rette oplysningerne om din ejendom i BBR. 

Ellers kan du kontakte Hvidovre Kommune ved at skrive til pom@hvidovre.dk ringe til nummer 3639 3639.

Du kan læse hvad der står i brevene nedenfor: 

Ja, du kan komme til gratis informationsmøde d. 18. januar 2023, hvor Hvidovre Fjernvarme og Hvidovre Kommune holder en informationsaften. 
Her kan du komme og høre om fjernvarme og andre former for opvarmning. Her kan du stille spørgsmål og blive klogere på dine muligheder for at få tilskud til energibesparelser og skift af olie- og gasfyr.

Mødet bliver afholdt fysisk i Gymnasiets Aula, Blytækkerporten 2, onsdag d. 18. januar 2023.

 

Det er Hvidovre Fjernvarmeselskab, der udbygger fjernvarmen i Hvidovre Kommune. Du kan læse mere om selskabet på deres hjemmeside: 

Du kan skrive til dem på ebo@ebo.dk eller ringe til dem på 3638 3800.

Hvidovre Fjernvarmeselskab regner med, at alle dele af Hvidovre har fjernvarme i 2031. Du kan se et kort over udbygning af fjernvarmen:

Du kan  påvirke tempoet for udbygning af fjernvarme i dit område ved at tilkendegive din interesse for fjernvarme. Det gør du ved at skrive dig op til fjernvarme på Hvidovre Fjernvarmeselskabs hjemmeside.

Når du skriver dig op, er det  ikke forpligtende. Men det viser fjernvarmeselskabet, at der er efterspørgsel efter fjernvarme. Hvis mange fra dit område viser interesse, vil udrulningen blive nemmere. Du kan derfor med fordel banke på hos dine naboer og bede dem skrive sig op.

Hvis fjernvarme ikke er relevant for dig, kan du overveje forskellige alternativer. Du kan læse mere om skift af varmekilde på Spar Energis hjemmeside: 

Du har en række muligheder for at søge økonomisk støtte, når du vil omlægge din opvarmning fra olie- eller gasfyr til anden opvarmning.

Læs mere om dine muligheder for at få tilskud, og hvordan du søger på Spar Energis hjemmeside: 

Du kan læse mere om de forskellige muligheder for at udskifte dit olie- eller gasfyr med en anden form for opvarmning på Spar Energis hjemmeside:

Hvis du har brug for råd om at skifte opvarmning, kan du ringe til SparEnergis rådgivere på tlf. 31 15 90 00 mandag–torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8–15.
Du kan også skrive til energirådgiverne på info@sparenergi.dk

På Spar Energis hjemmeside kan du få mere information om, hvor du kan få rådgivning: 

Der bliver ikke lukket for forsyningen af gas. Hvis du beholder dit gasfyr, vil du stadig kunne få gas.