For at det skal blive en succes, skal jordbundsforholdene være velegnede til nedsivning. Er nedsivningsforholdene dårlige, vil nedsivningsanlægget stå fyldt med vand det meste af tiden, og så er der ikke plads til det næste regnskyl. Hermed risikerer du vandskader, og du påfører måske også din nabo vandskader.
I Hvidovre Kommune er jorden meget lerholdig. Det betyder, at det kan være vanskeligt at få vand til at nedsive ordentligt, og der er større risiko for, at området omkring nedsivningsanlægget i perioder vil være vådt, hvis det regner meget. Det er vigtigt at tage højde for dette ved dimensioneringen og placeringen af nedsivningsanlægget.
Hvis du har kælder, og der er problemer med fugt på kældervæggene, så kan nedsivning af regnvand i nærheden af huset forværre skaderne – også selvom de vejledende afstandskrav er overholdt. Desuden kan et meget skrånende terræn medføre, at vandet fra faskinen ledes mod dit eget eller naboens hus.
Hvis grundvandet står højt på din grund, kan nedsivningsanlægget ikke fungere optimalt. Det højeste niveau for grundvandet i løbet af året (som regel om vinteren/foråret) bør ligge min. 1 meter under bunden af faskinen for at sikre en optimal nedsivning. Ved højere grundvandsstand mindskes nedsivningen, da der kun kan ske nedsivning fra den del af nedsivningsanlægget, der ligger over grundvandsspejlet. I sådanne situationer kan der f.eks. nedsive vand om sommeren, hvorimod den om vinteren vil stå delvist vandfyldt.
Brug din sunde fornuft: Er din grund generelt fugtig, og står der ofte vand på græsplænen efter regn, så er det nok ikke en god idé at nedsive.