Nyheder og driftsstatus

Følg med i driftssituationen og nyheder på affaldsområdet.

 

Driftsstatus

Alle ruter kører som planlagt. 

Kompostbeholdere er i restordre, og vi kan ikke sige om hvornår vi får dem hjem. Hold øje med vores hjemmeside, der opdatere vi under nyheder.

Opdateret 11. marts 2025 

 

PIZZABAKKER SORTERES SOM RESTAFFALD

Skal du have pizza til aftensmad? Husk at smide den brugte pizzabakke i restaffald. Mad- og olierester på pizzabakken tiltrækker bakterier, som nedbryder pappet, og derfor kan det ikke genanvendes.  
 
Mange har sikkert set nyheden fra Københavns Kommune, at de nu sorterer pizzabakker som pap. Men der er vi slet ikke endnu her i Hvidovre. Dem der modtager vores pap er nemlig nogle helt andre end dem København bruger, og vi kan ikke bare sådan skifte over til nogle andre modtagere. Men bare rolig, vi undersøger muligheden og vi melder selvfølgelig ud skulle der komme ændringer til pizzabakkesorteringen. 
 
Smid derfor altid din pizzabakke og andet beskidt eller vådt pap i restaffald.

 

Møg fra kæledyr og husdyr er restaffald

Dyremøg fra små kæledyr skal du pakke ind og lægge i spanden til restaffald.

Dyremøg fra små kæledyr er blandt andet hundelorte, indhold fra kattebakker og strøelse med dyremøg fra kaninbure og lignende.

SÅ STARTER HAVESÆSONEN

Sæsonen, hvor vi henter haveaffald i Hvidovres villakvarterer, går i gang næste uge, og hvis du vil benytte dig af ordningen, er der nogle ting, du skal huske på:

🌱 Sække må maks veje 7 kg og skal være af papir.

🌱Du må ikke fylde jord i haveaffaldsbeholderen eller i papirsækken.

🍂Bundter må maks veje 7 kg, højst 1 meter lange og skal bundtes med en komposterbar snor.

☘ Haveaffaldsbeholderen må maks veje 50 kg. Beholderen skal kunne lukkes, og der må ikke stikke grene ud.

🍂Du kan sætte så mange bundter, sække og haveaffaldsbeholdere ud, som du vil.

🌱Du kan købe en haveaffaldsbeholder hos os ved at ringe til Affald og Genbrug på tlf. 36 39 36 39 eller skrive til affald@hvidovre.dk.

🍀 Hvis din beholder er defekt, skal du sørge for at udskifte den.

🌱 Haveaffaldet skal stå klar i skel ved fortovet senest kl. 6.00 på afhentningsdagen.

🍂Du kan se, hvornår vi henter dit haveaffald i affaldskalenderen eller i vores gratis app ’Hvidovre Affald’.  

Ændringer i Husholdningsregulativet

Vi har foretaget nogle vigtige ændringer i vores husholdningsregulativ for at forbedre arbejdsmiljøet for vores skraldemænd og sikre korrekt affaldshåndtering. Her er de vigtigste ændringer:

  • Vægt på sække og bundter: Den maksimale vægt for sække og bundter (pap, haveaffald) er nu 7 kg (tidligere 11 kg). Dette følger arbejdstilsynets retningslinjer og beskytter vores skraldemænds arbejdsmiljø.
  • Farligt affald: Borgere behøver ikke længere skrive navn og adresse på den røde miljøkasse. 
  • Gipsplader: Gipsplader hentes kun fra villaer og ikke længere fra etageboliger på grund af besværlig håndtering og store omkostninger.
  • Sanitet: Der hentes ikke længere sanitet (toiletter og håndvaske). Afhetning af sanitet kræver en separat kranbil, hvilket er en merudgift, og afhentning med håndkraft er i strid med arbejdsmiljøreglerne.

Find det nye regulativ under 'Affaldsregulativer'.

Skillevæggen fra beholderen til plast og mad- og drikkekarton fjernes

Villaboliger vil løbende få fjernes deres skillevægge fra deres plast og mad- og drikkekarton beholdere. Man må gerne blande de to affaldstyper sammen (plast og mad- og drikkekartoner) selvom skillevæggen stadig er i beholderen.  

Nye regler for håndtering af asbest

For dig som privatperson betyder de nye regler, at du fra den 1. januar 2025 ikke selv må nedrive asbest, medmindre der er tale om kortvarigt arbejde i mindre karakter, f.eks. nedtagning af enkelte asbestholdige tagplader. Det betyder, at du som privatperson stadig selv kan nedrive et asbesttag frem til 1. januar 2025. Det er dog myndighedernes klare anbefaling, at du får en professionel til at fjerne asbest, da det kræver specialviden for at gøre det på en sikker og forsvarlig måde.

Læs mere om de nye regler på arbejdstilsynets hjemmeside: Arbejdstilsynets nye regler om asbest

Den gamle app Affaldsportalen, er nu lukket og slukket

1. Januar 2024 overgik Hvidovre Kommune til ny affaldsapp, nemlig 'Hvidovre Affald'. Man kan derfor ikke længere bruge Affaldsportalen til at se ens tømmedatoer. Man skal i stedet downloade vores nye app 'Hvidovre Affald'. Hvis du ikke har en smartphone, vil det fortsat være muligt at finde din tømningskalender til udskrift. 

Ændring af porcelæn-ordningen for etageboliger

Pr. 1. september 2024 ændrer Hvidovre Kommune på porcelæn-ordningen, så boligselskaber fremover skal bestille afhentning af porcelæn.

For nogle etageboliger har der tidligere været en fast afhentning af porcelæn, andre har tidligere skulle bestille.

Når vi laver porcelæn ordningen om til en ren bestillerordning, er det fordi vi ofte oplever at køre ud til tomme beholdere, så formålet med ændringen er at undgå overflødig kørsel. I skal derfor fremadrettet bestille afhentning af porcelæn, enten via renoweb eller ved at kontakte Affald og Genbrug.

Har man som etagebolig en 660 L beholder til porcelæn, vil denne blive udskiftet til en 240 L beholder. Stort porcelæn såsom toiletter og håndvaske, skal derfor ikke længere i en affaldsbeholder men stilles frem, så det kan blive hentet med en kranbil. Grunden til, at vi fjerner 660 L beholdere, er at de bliver for tunge og derved går i stykker for ofte, når de fyldes med tungt porcelæn. Derudover er det nemmere for en kranbil at hente tungt porcelæn end en almindelig skraldebil med vip.

I kan få hentet porcelæn tirsdag hver uge på bestilling, som foretages minimum tre hverdage inden.

Det er ejendommens ejendomsfunktionær eller affaldsansvarlige, der skal bestille afhentningen enten via Renoweb eller ved at kontakte Affald og Genbrug.

Appen Hvidovre Affald nu også til etageboliger

Vi har tilføjet etageboliger til den nye affaldsapp 'Hvidovre Affald'. Borgere i etageboliger kan downloade appen, og efter at have valgt Hvidovre Kommune, trykke på 'Bor du i et boligselskab'. Her finder man en lang liste over boligselskaber.

Ved at vælge et boligselskab, får man ikke tømmedage i appen, men til gengæld har man mulighed for at scanne affald og få vejledning til sortering.

Emballage med kemikalierester havner ofte i plastaffaldsbeholderen

Pas på skraldemanden m/k og sortér din kemikalieemballage som farligt affald.

Når flasken med afløbsrens er tom, skal den sorteres som farligt affald. På den måde sikrer vi os, at de medarbejdere, der henter affaldet – og de medarbejdere, der efterfølgende håndterer vores affald på Amager Ressourcecenter ikke bliver udsat for farlige kemikalier, når de er på arbejde.

Vi ser desværre alt for tit, at der kommer kemikalieemballage i beholderen til plastaffald. Vi opfordrer til, at man lige vender den emballage, man vil smide ud om, og kigger på fare-symbolerne på bagsiden, før man beslutter sig for, hvordan den skal sorteres.

Kun i de tilfælde, hvor der er et udråbstegn som eneste faresymbol på bagsiden af en emballage fra fx et rengøringsprodukt, må emballagen sorteres som plastaffald. Hvis der er andre faresymboler på bagsiden, fx ætsende, brandnærende eller beholder under tryk er det vigtigt, at give sig tid til at sortere det, som vi anbefaler fx som farligt affald.

Læs mere om farligt affald her.

Affald og genbrug

Vej og Park - Affald og genbrug
Høvedstensvej 19-21
2650 Hvidovre

Telefon: 3639 3639

Send sikker mail til Affald og Genbrug

Almindelig mail: affald@hvidovre.dk

Telefonisk henvendelse

Mandag kl. 09.00 - 13.30
Tirsdag kl. 09.00 - 13.30
Onsdag kl. 09.00 - 13.30
Torsdag kl. 10.00 - 13.30
Fredag kl. 09.00 - 11.30

Personlig henvendelse

Kun efter aftale.

Send sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Har du brug for hjælp til at sende en sikker mail via MitID, er du velkommen til at kontakte Borgerservice. Vi hjælper gerne. Se kontaktoplysninger og generelle åbningstider nederst på siden.

Affald & Genbrug er en administrativ afdeling

Vi ligger derfor ikke inde med bioposer, biospande, klistermærker til skraldespandene eller plakater. Vi tager heller ikke imod affald. Hvis du mangler bioposer, biospande, klistermærker eller plakater, så skriv til os først, så vi kan hente det fra lageret.