Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hvidovres husejere får gode råd om klimasikring af hus og have

Klimasikring af hus og have fylder mere og mere, og nu får husejerne i Hvidovre gode råd i en ny klimapjece.
6. maj 2021

Som husejer kan regn og skybrud skabe store problemer for både ens hus og have. Det er derfor en god idé at sikre sig mod store vandmængder. I en ny klimapjece fra Hvidovre Kommune er der gode råd at hente i forhold til at klimasikre sin grund.

Der er flere faktorer, som øger risikoen for at få problemer med store vandmængder på ens grund.

Først og fremmest er jorden i Hvidovre ret lerholdig i mange områder, og det har betydning for regnens evne til at sive ned. I stedet løber vandet langs overfladen, over sten, asfalt og belægninger, mod lavereliggende områder. Det kan være en udfordring, hvis ens hus ligger lavt i forhold til haven, og det lægger pres på de fælles kloakker, som skal klare det overskydende regnvand.

Der kan både klimasikres ved hjælp af små justeringer, mens andre løsninger kræver en lidt større indsats. Et råd er fx at holde tagrender og afløb fri for blade og andet, der kan forhindre vandet i at løbe frit. Samtidig opfordres der til at beholde træer og buske i haven og bruge levende hegn, idet et stort rodnet er godt til at optage vand. Man kan også overveje en træterrasse i stedet for fliser, da regnvand trænger lettere igennem en træterrasse. Haveejere kan også overveje at lave regnbede, der samtidig er godt for insekt- og fuglelivet i haven.

”Vores klima er under forandring i disse år. Som hus- og haveejer kan man selv bidrage til den lokale klimasikring, som er et vigtigt værn mod klimaforandringerne. I vores nye pjece er der mange brugbare råd til, hvad man kan gøre konkret i sin have for at gøre den klar til at håndtere store regnmængder,” siger Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune.

For at gøre Hvidovre klar til at ruste ekstrem regn i fremtiden er Hvidovre Kommune i samarbejde med HOFOR ved at udarbejde en konkretiseringsplan for Hvidovre Nord, som skal afhjælpe opstuvende vand på offentlige arealer. Tirsdag den 11. maj fra klokken 19-21 afholdes et online informationsmøde, hvor man kan høre nærmere om arbejdet med klimatilpasning og skybrudssikring af området.

Der vil være et link på forsiden af Hvidovre.dk hvis man ønsker at deltage. Klimapjecen kan man finde på kommunens hjemmeside eller på bibliotekerne i kommunen.

Find den nye klimapjece her