Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Boligejere kan nu vælge at betale stigninger i ejendomsskatten med det samme

10. maj 2021

Som boligejer har du siden 2018 sandsynligvis fået indefrosset en del af din grundskyld, også kaldet ejendomsskat. Det betyder, at du siden 2018 ikke ­løbende har skullet betale eventuelle årlige stigninger, som overstiger 200 kr. Stigningen er i stedet blevet indefrosset som et lån, der først skal betales, når du sælger boligen.

Fra andet halvår 2021 er indefrysningsordningen ­blevet gjort frivillig. Du kan derfor beslutte at indfri lånet (for den andel af ejendommen du selv ejer), hvis din ejendom har været omfattet af ordningen.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger at indfri lånet, altså framelde dig indefrysningsordningen, skal du betale hele det skyldige beløb for din andel af ejendommen. Eventuelle medejere af ejendommen skal selv framelde sig, hvis de ønsker. Fx hvis du og din ægtefælle hver ejer halvdelen.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke kan fortryde din framelding. Dog har du den mulighed, at du kan tilmelde dig igen, fra og med næste forfaldne rate. Herefter bliver fremtidige stigninger i grundskylden indefrosset.

Fra 1. maj 2021 kan du på borger.dk framelde dig ordningen, og dermed betale det samlede indefrosne beløb for din ejerandel. Hvis du ikke har NemID, kan du lave en skriftlig anmodning til Hvidovre Kommune, Borgerservice, Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre, som vil hjælpe dig.

 

Er din bolig omfattet af indefrysningsordningen?

Langt de fleste boligejere er omfattet af ordningen. Du kan se det samlede skyldige beløb pr. 31.12.2020 på den årsopgørelse fra Hvidovre Kommunes borgerservice, som du fik tilsendt i januar. Vær dog opmærksom på, at der er påløbet yderligere beløb vedr. ejendomsskattebilletten 2021. Du kan også se det samlede beløb, når du logger dig på selvbetjeningsløsningen på borger.dk. Hvis du ikke er digital, kan du kontakte Borgerservice for oplysning om beløbets størrelse.

Hvis du ikke gør noget, fortsætter indefrysningsordningen som den hele tiden har gjort. Eventuelle stigninger i grundskylden for din ejendom vil fortsat blive indefrosset som et lån for din ejerandel. Indefrysningslånet er rente- og gebyrfrit, pt. indtil 31.12.2023.