Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hent en gratis pose "Hvidovre Blomstereng"

Hvidovre har fået sin egen bi-venlige frø-blanding. Så frøene i din have og vær med til at gøre en forskel for biodiversitet, klima og miljø
9. april 2021

Fredag den 16. april kl. 16.30-17.30 uddeler borgmester Helle Adelborg gratis poser med frøblandingen ”Hvidovre Blomstereng” ved indgangen til Hvidovre Hovedbibliotek. Frøene kan du sø i din have eller dit nabolag til gavn for bl.a. bier, sommerfugle og andre insekter.

Fra den 21. april kan du hente en gratis frøpose på Hvidovre Hovedbibliotek og Avedøre Bibliotek og Kulturhus. 
Blomsterfrøene kan afhentes efter først-til-mølle-princippet, og du kan hente max én pose blomsterfrø til din husstand. En pose rækker til ca. 7 kvadratmeter.

Institutioner og foreninger, der vil hente gratis frøposer, kan kontakte Hvidovre Kommune på kun@hvidovre.dk eller telefon 2540 5154. 

Hvidovre Kommune deltager i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune, og i flere år har kommunens Vej og Park-afdeling sørget for blomstrende rabatter og bede med vilde blomster. I 2019 blev kommunen certificeret som bi-venlig kommune - på det tidspunkt var over 1 hektar af kommunens arealer plantet til med bi- og insektvenlige blomster. Nu går vi skridtet videre og inviterer alle i Hvidovre - borgere, boligselskaber, foreninger, institutioner og andre – til at så den særlige Hvidovre-frøblanding på de arealer, som de råder over.  

Sådan sår og passer du Hvidovre Blomstereng

Så-tidspunkt: april og maj, og igen i august og september. Det bedste resultat opnår man i april og maj, for så ser man det blomstre samme år.
Så-dybde: 1–2 cm
En poser rækker til ca. 7 m²
Højde: 25–30 cm
Pasning: Klippes ned hvert år i efteråret.

Blomsterne i Hvidovre Blomstereng

Frøblandingen ”Hvidovre Blomstereng” er sammensat af frø fra planter, som passer godt til jordbundsforholdene i Hvidovre. Det er bl.a. akeleje, fingerbøl, røllike, slangehoved, bibernelle, brudeslør, engnellikerod, fjernellike, forglemmigej, gyldenlak, hjulkrone, hvid okseøje, hørblomst, kornblomst, valmue, morgenfrue, moskuskatost, ridderspore, studenternellike og svaleurt.