Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

11. september: Restriktioner for besøg på plejecentre, bofællesskaber mv.

11. september 2020

Tirsdag 15. september har Styrelsen for Patientsikkerhed bedt Kommunalbestyrelsen i Hvidovre om at indføre et midlertidigt besøgsforbud på Plejecenter Krogstenshave som følge af, at en person er smittet med coronavirus. Det er derfor kun de nærmeste pårørende (en person) og pårørende til kritisk syge, der må besøge plejecentret. Alle andre andre besøgende har indtil videre ikke mulighed for at komme på besøg på Krogstenshave.

For de andre plejecentre gælder en række midlertidige restriktioner. Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt kommunalbestyrelsen at indføre midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre, plejehjem, plejeboliger og aflastningspladser. Det betyder, at det fra den 11. september kun er den nærmeste pårørende, der må komme på besøg indendørs på kommunens plejehjem og døgnrehabilitering - eller hvis der er tale om en kritisk situation. Alle andre besøg skal foregå udendørs.

I forlængelse af påbuddet er der samtidig indført samme restriktioner for besøg på bofællesskaber under Center for Handicap og Psykiatri.
For bofællesskaberne er der dog tale om, at en beboer kan få besøg af 1-2 faste besøgspersoner indendørs.
Pårørende til beboere i bofællesskaberne skal aftale med lederen på stedet, hvem disse besøgspersoner er, og det er også lederen, der afgør, om andre ønsker om besøg hos en beboer kan imødekommes. 

Restriktionerne er indført pga. den stigende smitte med Covid-19 i Københavnsområdet, og de har til formål at beskytte beboerne på plejecentre, døgnrehabilitering og bosteder. På grund af høj alder, evt. kroniske sygdomme og generel svækkelse har de nemlig stor risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19. 

Hvor længe gælder restriktionerne?

Besøgsforbuddet og retningslinjer for besøg på Hvidovre Kommunes plejecentre, døgnrehabilitering og bosteder gælder så længe, sundhedsmyndighederne opretholder påbuddet om restriktioner. 
Som pårørende til en beboer på et af vores plejecentre, døgnrehabilitering eller bosteder vil du få besked, hvis der ændringer i restriktioner og retningslinjer for besøg.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at tage fat i personalet på plejecentret/døgnrehabiliteringen, hvis du har spørgsmål eller er bekymret for din pårørende.