Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Biblioteker åbner endnu mere, men ikke for børneleg

3. juni 2020

Hvidovres biblioteker, Hovedbiblioteket og Avedøre Bibliotek og Kulturhus, er nu åbne igen for besøg i hele åbningstiden. Du kan selv gå rundt i udlånet og finde bøger, du gerne vil have med hjem. Du må også gerne sætte dig og kigge i bøgerne.
Det er dog desværre stadig ikke muligt for børn at lege i udlånet, og det er i øjeblikket heller ikke tilladt at spise på biblioteket. Det selvbetjente bibliotek på Hovedbiblioteket er heller ikke åbent.

Bibliotekerne følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit. 

Begrænset antal besøgende

Der er begrænsninger på, hvor mange mennesker, der må være på biblioteket ad gangen. På Hovedbiblioteket må der være 100 personer ad gangen ud over personalet, på Avedøre Bibliotek og Kulturhus må der være 15 personer ad gangen ud over personalet. Det er tilladt at vente i forhallen på Hovedbiblioteket og udenfor Avedøre Bibliotek og Kulturhus, men det er ikke tilladt at gøre ophold.

Gebyrfri periode

Den gebyrfri periode er udvidet med en måned, til den 18. juni, så du har god tid til at aflevere dine materialer. Det skal ske i den betjente åbningstid, da der fortsat vil være lukket for den selvbetjente åbningstid på Hovedbiblioteket.

Reservering af materialer

Du kan reservere materialer på hjemmesiden og Biblioteket app’en, helt som du er vant til. Du kan også reservere materialer på bibliotek.dk og få materialer hjem fra andre biblioteker. Har du en gammel reservering, som du ikke nåede at hente i marts, er den blevet sat på plads, og du skal reservere titlen igen, hvis du stadig skal bruge den.

Hvis du ikke ønsker at møde fysisk op på biblioteket, eller hvis du bare ønsker at sætte dine reserveringer på pause, kan du sætte reserveringer i bero via Biblioteket app’en eller på hvidovrebib.dk.

PC’er og printere

Du kan læse avisen i avislæsesalen. Du må også sætte dig med dit eget it-udstyr eller bruge enkelte af bibliotekets computere igen til hurtige opslag. Du skal selv rengøre tastaturet, og du opfordres til at spritte dine hænder grundigt af før og efter. Du må bruge computerne i 15 minutter. Det er desværre ikke muligt at printe endnu, men det er forventingen, at det bliver muligt fra den 8. juni.

Studierum

Du må også bruge bibliotekernes studierum igen. Du skal selv sørge for at rengøre bord og stol, både når du kommer, og når du går. Vi opfordrer også til, at du bruger håndsprit før og efter, eller vasker hænder. Da der ikke er helt så mange pladser som sædvanligt, opfordres til, at man giver plads til hinanden i løbet af dagen.

Du kan godt bruge selvbetjeningsautomaterne

Bibliotekerne følger anvisningerne fra Sundhedsstyrelsen, som vurderer, at det er sikkert at bruge selvbetjeningsautomater. Der stilles engangshandsker og sprit frem ved automaterne, som også vil blive jævnligt rengjort i løbet af dagen.

Er du utryg ved at bruge biblioteket i denne tid, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail eller ringe til bibliotekerne i åbningstiden og aftale, hvordan du trygt kan bruge bibliotekets tilbud.

Find kontaktinformationer på hvidovrebib.dk og følg bibliotekerne på deres facebooksider for løbende information og status på bibliotekernes genåbning.