Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Foråret pibler frem – det gør rotterne også


Hvidovre Kommunes rottebekæmpere får i øjeblikket usædvanligt mange henvendelser fra borgere, som har set rotter. Derfor opfordrer kommunen til tålmodighed, da ventetiden på at få en rottebekæmper ud er længere end normalt.
12. maj 2020
Den milde vinter kombineret med, at rigtig mange af Hvidovres borgere de seneste måneder har arbejdet hjemmefra og dermed har haft lidt ekstra tid til at gå i haven har fået rotteanmeldelserne til at eksplodere i Hvidovre. 
I perioden fra 16 marts og frem til nu, er der foretaget omkring 50 procent flere anmeldelser end i samme periode de seneste tre år. 
Den voldsomme stigning betyder, at Hvidovre Kommunes rottebekæmpere har fået ekstraordinært travlt, og at borgerne med de ubudne gæster på grunden derfor må væbne sig med tålmodighed.

”Vi plejer at have ekstra travlt om foråret, hvor borgerne kommer ud i deres haver og opdager, at der er nogle uønskede gravere, der er flyttet ind i skure, under hønsehuse, under terrasser og andre steder i haverne. Så vi er vant til en stigning i rotteanmeldelserne om foråret. På grund af den milde vinter havde vi også forventet, at der ville blive flere rotteanmeldelser i år. Men det vi oplever nu er ekstremt, siger driftsleder i Vej og Park, Connie Nielsen, der samtidig roser borgerne for at melde rotteproblemerne ind til kommunen.
”Husejernes store oprydningstrang, som vi oplever i denne tid, betyder, at der bliver spottet mange rotter. Det er rigtig godt, at det bliver opdaget og meldt, så vi kan tage os af det. Vi kan ikke undgå at have rotter i Hvidovre, men ved fælles hjælp kan vi sørge for at holde dem nede,” siger Connie Nielsen.

I øjeblikket er der cirka 200 adresser, hvor der er meldt om rotter, som endnu ikke har fået besøg af kommunens rottebekæmpere. Den aktuelle ventetid på et besøg er derfor for tiden 3-4 uger.
”Vi prioriterer hele tiden rotteanmeldelserne og tager de kritiske sager først. Når borgerne anmelder sagen, kommer den direkte ud til rottebekæmperne også uden for kommunens normale åbningstider. Rottebekæmperne kan således hele tiden prioritere, hvilke sager der er vigtigst. Så vi vil gerne opfordre til, at man afventer besøg og ikke ringer for at rykke. Vi skal nok komme ud og få styr på rotterne,” siger Connie Nielsen.

Fakta: Rottehunden Ludvig er en vigtig del af kommunens rotteindsats
Ludvig blev vist frem på Hvidovre Kommunes åbent hus i december 2017, og der var han en lille hvalp. Men Ludvig er nu blevet en voksen hund og hjælper hver dag kommunens rottebekæmpere til at finde spor efter rotter. Ludvig viger ikke, når han ser rotter. Han dræber dem, og det er han blevet rigtig dygtig til.