Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Nu åbner udskoling, bibliotek og idrætsliv

Hvidovre Kommune er i gang med anden fase af genåbningen
20. maj 2020
Mandag den 18. maj tog Hvidovre Kommune fat på anden fase af genåbningen.
Her vender de ældste skolebørn fra 6.-9. klasse gradvist tilbage til skolerne, biblioteket genåbner for aflevering og udlån og de udendørs idrætsaktiviteter kan gå i gang igen på kommunens baner og udendørs faciliteter.
- I denne uge kommer vores ældste skolebørn så småt tilbage på skolerne, og det ved jeg, at både de og deres lærere har ventet spændt på, siger borgmester Helle Adelborg.
De ældste skoleelever vender gradvist tilbage, så snart de enkelte skoler er klar til det. Alle Hvidovres skoler er lykkedes med så småt at få eleverne tilbage allerede i denne uge, og fra mandag den 25. maj vil udskolingseleverne på alle skolerne blive undervist 5 timer hver dag inkl. pause. Forældre og elever har fået information om, hvordan undervisningen er tilrettelagt på den enkelte skole og i den enkelte klasse via Aula, hvor der løbende bliver informeret om genåbningsperioden.
- Vi kan endnu ikke forvente at komme tilbage til den hverdag, vi havde før, men nu kommer alle vores børn og unge tilbage i det vigtige fællesskab, skolen er, og vi har selvfølgelig fokus på at kvaliteten af undervisningen og aktiviteterne er så høj som muligt, siger centerchef for Skole og Uddannelse René Rasmussen Sjøholm.
Hvidovrebibliotekerne åbnede mandag formiddag med et servicetilbud, der i første omgang begrænser sig til aflevering af bøger og udlån. Har man bøger derhjemme, der skulle have været afleveret under corona-nedlukningen, er fristen for det først den 18. juni.
I denne første åbningsperiode er hverken læsesal, printere eller bibliotekets legeområde tilgængeligt, ligesom man ikke må dvæle længe ved boghylderne, men som udgangspunkt skal bevæge sig rundt i et flow. Der er sat begrænsninger på, hvor mange der må opholde sig på biblioteket ad gangen. For Hovedbiblioteket er det 10 personer og på Avedøre Bibliotek 4 personer.
 - Vi er helt trygge ved at åbne op for borgerne, men de får selvfølgelig ikke den fulde biblioteksoplevelse, siger bibliotekschef Rebekka Kinimond Carlsen.
Udover skolernes ældste klasser og bibliotekerne byder anden fase af genåbningen også på en genåbning af de udendørs idrætsfaciliteter. Det betyder, at det igen er muligt at træne udendørs på kommunens boldbaner og øvrige udendørs faciliteter. Det er fortsat ikke muligt at være flere end 10 samlet ad gangen, og derfor er der visse restriktioner på, hvordan klubber og foreninger skal tilrettelægge træningen i den kommende tid. Foreningerne har fået direkte besked om de retningslinjer, der gælder.