Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Besøg på plejecentre og den midlertidige døgnrehabilitering

Der er fortsat nationalt forbud mod besøg på plejecentre og aflastningspladser. Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen har dog gjort det muligt at afvikle udendørs besøg.
20. maj 2020

Pårørende til beboere på plejecentre og midlertidig døgnrehabilitering i Hvidovre Kommune er blevet informeret om retningslinjerne for udendørs besøg, og du kan også finde retningslinjerne på plejecentrenes og døgnrehabiliteringens hjemmesider og på hvidovre.dk. 

Udendørs besøg skal bl.a. aftales på forhånd og må kun må vare 15-30 minutter. Af forsigtighedsprincip skal der desuden være mindst 2 meters afstand mellem beboeren og gæsten, og beboeren må højst få et besøg om dagen.

Besøgsforbuddet blev givet den 6. april efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Både besøgsforbuddet og retningslinjerne for udendørs besøg har til formål at beskytte beboeren på plejecentre og i midlertidig døgnrehabilitering. På grund af høj alder, kroniske sygdomme og generel svækkelse har denne gruppe borgere stor risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Nære pårørende til kritisk syge eller døende beboere er undtaget fra besøgsforbuddet.