Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Udvalgte udendørs sportsgrene og aktiviteter genåbnes

28. april 2020

I takt med Sundhedsstyrelsens anvisninger bliver der nu åbnet delvist op for foreningsaktiviteter – på en forsigtig og kontrolleret måde. Genåbningen omfatter udvalgte foreningstyper, og afviklingen skal foregå efter særlige vilkår.

Center for Kultur og Fritid har sendt en mail til foreningerne og beskrevet processen. Følgende sportsgrene kan opstarte træning og aktiviteter udendørs:

Tennis, atletik, petanque, ridning, kajak, sejlsport, roning, spejderaktiviteter.

Opstarten gælder kun udendørsaktiviteter, og derfor er der stadig lukket for brug af klubhuse, kommunale bygninger og fælles omklædnings- og badefaciliteter. Der kan være enkelte anlæg, som af hensyn til klargøring ikke kan benyttes med det samme.

Der er ikke åbnet op for brug af fodboldbaner, og der må derfor stadig ikke arrangeres aktiviteter på disse.

Hver enkelt forening inden for de nævnte sportsgrene/aktivitetstyper skal rette henvendelse til den enkelte ansvarlige idrætsleder/spejderleder på området og aftale, hvornår der kan afholdes aktiviteter på kommunale udearealer.


Sundhedsmyndighedernes anvisninger skal overholdes

Det er en forudsætning for opstart af aktiviteter, at sundhedsmyndighedernes anvisninger overholdes. Det indebærer blandt andet:

  • At man ikke må samles flere end 10 personer
  • At man skal holde 2 meters afstand til andre personer
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og straks gå hjem selv ved milde symptomer
  • At man skal være opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit
  • På foreningers arealer opsættes ny plakat fra Sundhedsstyrelsen med gode råd til udendørsidræt

Den enkelte forening er ansvarlig for brug af sprit til hænder, rekvisitter, rengøring af håndtag mm.

Hvis sundhedsmyndighedernes anvisninger ikke overholdes, kan den ansvarlige forening få frataget tider. Hvis der udskrives bøder, afholder foreningerne selv udgiften hertil.


Hav tålmodighed

Kommunen beder de foreninger, som ikke er omfattet af opstarten, om at væbne jer med tålmodighed. Vi håber og forventer, at der snart bliver mulighed for at åbne op for endnu flere aktiviteter på de kommunale baner og anlæg.

Kommunen henstiller desuden til, at idrætsaktiviteter, der afholdes andre steder end på de kommunale faciliteter, også følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger samt foregår i mindre grupper og med behørig afstand.