Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Ændret bus- og togbetjening i Hvidovre i den kommende tid

Der bliver droslet ned på bus- og togbetjeningen af Hvidovre frem til 13. april, og det vil pendlere, der skal på arbejde i Hvidovres virksomheder, kunne mærke.
31. marts 2020

Den aktuelle situation med coronavirus betyder, at langt færre kører med offentlig transport i disse uger. Passagertallet er nede på mellem 10 og 15 procent af, hvad det normalt er. Det har fået både Movia og DSB til at tilpasse køreplanerne, og det vil passagerne i Hvidovre også kunne mærke. 

Konkret vil Movias busser på hverdage køre efter lørdagskøreplanerne.

På alle linjer starter kørslen, hvor der ikke er natbetjening, cirka en time senere på en lørdagsmorgen end på en hverdagsmorgen.

På Avedøre Holme kører buslinjerne 139 og 200S efter en særlig feriekøreplan, som betyder færre busser pr. time – ligesom i resten af kommunen – dog startes driften lige så tidligt, som på almindelige hverdage.

Det skal dog bemærkes, at buslinje 137 – aftenlinjen på Avedøre Holme – ikke kører i den kommende tid.

Tilpasningen af afgange for busserne skal samtidig sikre, at Movia kan opretholde en stabil og dækkende drift, også hvis der kommer et stigende antal sygemeldinger de kommende uger, således at pludselige aflysninger af afgange grundet f.eks. personalemangel kan undgås.

Movia forventer ikke, at tilpasningen af busafgange vil give pladsproblemer i busserne. Movia minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt, ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren. 

Hos DSB er s-togbetjeningen også reduceret, og det betyder, at Linje A, der stopper på Friheden Station, kører færre gange i timen.

De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen og dinoffentligetransport.dk