Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Information om coronavirus

Hvidovre Kommune følger Sundhedsstyrelsens anvisninger i forhold til corona-virus. Det er vigtigt, at du også holder dig orienteret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og myndighedernes fælles informationsside www.coronasmitte.dk, hvor du finder information og vejledning om corona (COVID-19). Du kan også ringe til Sundhedsstyrelsens hotline på telefon 72 22 74 59 eller den myndighedsfælles hotline: 70 20 02 33
28. februar 2020

Opdateret den 11. marts 2020 kl. 23:

Hvidovre Kommune følger Sundhedsstyrelsens og øvrige myndigheders anvisninger og tager de nødvendige forholdsregler for at begrænse smitte med corona-virus (COVID-19) og beskytte særligt udsatte borgere, fx ældre og syge. 

I henhold til Statsministerens udmelding her til aften lukker Danmark, herunder bl.a. skoler, klubber og daginstitutioner ned fra og med mandag 16. marts og to uger frem. Der vil komme mere information om dette i løbet af torsdag den 12. marts og i dagene frem - både her på hvidovre.dk og direkte til berørte borgere. 

For skoleområdet gælder det (dette er meldt ud til forældrene via Aula):
Skoler og klubber er åbne torsdag og fredag, men hvis det er muligt, bedes man som forældre og på baggrund af forsigtighedsprincippet, også disse dage holde sit barn hjemme. 

Hvidovre Kommune vil, ligesom landets øvrige kommuner fra og med mandag etablere af nødpasning for de 0–9 årige, dvs. pasning af dem, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder.

Alle medarbejdere i skoler og klubber møder fortsat på arbejde torsdag og fredag.

Der vil blive meldt yderligere- og mere konkret ud om situationen i skoler, klubber og dagtilbud på Aula og Tabulex torsdag den 12. marts

https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/mar/200311-nye-tiltag-mod-covid-19-coronavirus

Vi henstiller fortsat til, at borgere (både børn og voksne), der er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder med corona fra den 2. marts og frem, holder sig hjemme og IKKE besøger skoler, børnehaver, biblioteker, idrætscentre, stadion, motionscenter/genoptræning, rådhus, jobcenter, kulturhuse osv. - og slet ikke vores plejehjem, hvor der er ældre og svage borgere. Det gælder også, selvom man ingen symptomer har. Hvis man har aftaler med kommunen, må man ringe i stedet for at møde op.

 

VIGTIGT! Gå på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og www.coronasmitte.dk for at se den opdaterede liste med særlige risiko-områder, få information om hvordan du skal forholde dig, symptomer osv. 

Hvidovre Kommunes drift og kommunikation

Alle arrangementer og møder, som kommunen er arrangør af, er aflyst indtil videre. 
Mere information om aflyste arrangementer finder du her:
https://hvidovre.dk/Service/Nyheder/2020/03/aflyser%20arrangementer-corona

På baggrund af Regeringens udmelding onsdag den 11. marts vil der ske yderligere ændringer i Hvidovre Kommunes drift. Ændringerne og hvordan man bør forholde sig som borger, vil blive kommunikeret her på hjemmesiden og direkte til berørte borgere.

Både skoler, sundhedscenter, daginstitutioner og andre områder i kommunen oplever i disse dage, at der kommer mange spørgsmål i forhold til corona, og det er svært at nå at besvare alle. Derfor beder vi om, at man som borger afventer beskeder fra kommunen, skolen, institutionen eller arrangøren af en begivenhed. I denne situation er det vigtigt, at vi alle bevarer roen, og Hvidovre Kommune vil kommunikere til berørte borgere og offentligheden så hurtigt som muligt, hvis der sker ændringer, fx i forhold til hverdagen på skoler og i daginstitutioner.
 

Mere information om corona

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk/corona og coronasmitte.dk kan du holde dig opdateret om, hvordan du skal forholde dig til corona-smitten.

Det er vigtigt, at du følger Sundhedsstyrelsens og andre myndigheders anvisninger. Dette gælder især, hvis:

  • Du har været på ferie et af risiko-områderne og er kommet hjem efter den 2. marts. Så skal du blive hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.
  • Du har været på ferie i et af risiko-områderne og er forkølet, hoster, har feber eller nyser. Så skal du blive hjemme og kontakte egen læge per telefon.
  • Du bliver syg inden for de første 14 dage efter hjemkomst fra et af risiko-områderne. Så skal du ringe til din læge. 

I øvrigt opfordrer vi til, at man følger Sundhedsstyrelsens generelle hygiejneråd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nyt i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

Information in English

You can find Questions and answers on novel coronavirus, FAQ on outbreaks of pneumonia caused by a novel coronavirus (COVID-19), information about how to prevent infection etc. on this web-site:

https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar/Questions-and-answers