Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Borgermøde: Skybrudssikring optager beboerne i Strandøre-kvarteret

Der var stort engagement og nysgerrighed, da mere end 75 borgere drøftede, hvordan skybrudsrisikoen ved Engstrandlinjen skal håndteres.
27. januar 2020

Spørgelysten var i top, da omkring 75 beboere fra Strandøre-kvarteret havde taget imod Hvidovre Kommunes invitation til at deltage i et dialogmøde om, hvordan skybrudsrisikoen i Engstrandlinjen ved Papegøjestien skal håndteres.

Det var en gruppe engagerede og interesserede borgere, som var mødt op for at høre mere om projektet, der er det første af mange planlagte klimatilpasningsprojekter i Hvidovre Kommune. Borgmester Helle Adelborg indledte mødet og herefter gennemgik to medarbejdere fra Hvidovre Kommune et skitseforslag til, hvordan området i fremtiden kan blive bedre rustet til at håndtere skybrudsvand samtidig med, at det grønne område i Papegøjestien bliver mere spændende.

Ideerne til skitseforslaget bygger på de gode idéer, der kom fra borgerne på ’Gummistøvleturen i Strandøre’ i foråret 2017 og på de efterfølgende workshops i efteråret 2017. Der er herefter arbejdet videre med udformning og beregninger af, hvor meget vand, der kan opsamles i en skybrudssituation, og det er koblet sammen med ønsker til området.

På mødet var der mange interessante spørgsmål som fx, hvordan vandet vil blive ledt væk i området, hvordan beplantningen vil blive, og hvad der vil ske med de nuværende boldbaner.

Deltagerne i mødet fik også mulighed for i en miniworkshops at drøfte gode idéer med hinanden og tegne forslag til nye aktiviteter og beplantning ind på et kort over Engstrandlinjen.

De mange gode forslag bliver gennemgået af medarbejdere fra Hvidovre Kommunes Center for Plan og Miljø og Center for Trafik og Ejendomme. Forslagene vil så vidt det er muligt i forhold til vilkårene, blive indarbejdet i det videre projektforslag, som deltagerne fra tirsdagens dialogmøde kan komme og få præsenteret ved en informationsaften onsdag den 26. februar.