Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

7.C vandt Klimaudfordringen

Fire drenge fra Risbjergskolen vandt Klimaudfordringen for idé til, hvordan supermarkeder kan dele ud af overskudsvarer.
15. november 2019
En idé til, hvordan man kan undgå madspild, sikrede fire drenge fra 7.C på Risbjergskolen 1.pladsen i Hvidovre Kommunes klimaudfordring.

Drengene vandt for deres idé om at lave hjemmesiden FoodSavers.dk, hvor supermarkeder kan vise, hvilke varer de har i overskud, fordi de enten ikke kan sælges eller er tæt på udløbsdatoen. Varerne skal herefter tilbydes til steder, hvor der bliver lavet mad til udsatte mennesker, og transporten af overskudsmaden skal ungarbejdere stå for. Idéen fik førstepladsen i Klimaudfordringen, fordi den var gennemtænkt og på en gang bidrager til økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.

Klimaudfordringen er arrangeret af Hvidovre Kommunes klimaambassadørordning, og blev afviklet fredag den 8. november på Avedøre Bibliotek. Foruden Risbjergsskolen deltog 7. klasser fra Engstrandskolen og Gungehusskolen.  Årets klimaudfordring blev afviklet i samarbejde med Klimaambassaden, der er tænketanken CONCITO's undervisningsplatform for børn og unge. Klimaambassaden deltog i juryen sammen med fagmedarbejdere fra Hvidovre Kommune. Temaet for dagen var 'FN's verdensmål for bæredygtig udvikling', og før de gik i gang med at udvikle deres idéer, fik eleverne en introduktion til FN's verdensmål og bæredygtig udvikling, bl.a. hvornår noget er bæredygtigt og vigtigheden af, at verdens lande samarbejder. Eleverne havde så to timer til at løse opgaven, der skulle illustreres kreativt ved hjælp af smartphones, plancher eller modeller.

2. pladsen fik en gruppe elever fra Engstrandskolen for deres idé 'Elektronikspanden', en beholder til elektronik, der skal placeret ved fx Frihedens Butikscenter, hvor borgerne så kan aflevere deres elektronik til genbrug.

3. pladsen fik en gruppe elever fra Risbjergskolens 7.A for idéen 'Madskabet' - et skab, hvor naboer kan dele madvarer og på den måde bekæmpe madspild og styrke naboskabet.

Vinderne af præmien på 3.000 kr. til klassekassen fik overrakt præmien af formand for Børne- og Undervisningsudvalget Kenneth F. Christensen.