Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Forfatterforedrag om danskere i de britiske kolonier

18. oktober 2019

Kom til en spændende aften i selskab med forfatter Anna Prai Olsen, når Hvidovre Kulturråd inviterer til foredrag onsdag den 9. november 2019 kl. 19 på Hvidovre Hovedbibliotek, Hvidovrevej 280.

Foredraget med forfatter Anna Prai Olsen giver et spændende indblik i tilblivelsen af hendes første bog ”Hvor peberet gror”. Den anmelderroste bog er baseret på breve fra et familiemedlem, som er blevet samlet og skrevet sammen med andre fakta fra den tid. Da foredraget handler om, hvordan bogen er blevet til, er det ikke et krav at have læst bogen.

Forlaget beskriver bogen således: ”Hvor peberet gror” er en skildring af livet som dansker i briternes kolonistyre i Østen – fra 1920’ernes priviligerede overklassetilværelse til 1930’ernes dybe økonomiske og sociale nedtur. Samtidige kilder, breve og dagbøger giver os første parket til vor tids største dramaer med en række danskere. Bl.a. handelsmanden Johs Olsen fra Det Østasiatiske Kompagni – og andre, der var udsendt for danske succesforetagender i den britiske kronkoloni, Straits Settlements, samt British Malayer, i årene 1923-1946. Vi får et ærligt og unikt indblik i tilværelsen og medaljens bagside som udsendt hvid mand i slutningen af imperialismens æra, og hvad det betød for det lille samfund, og særligt den herskende race- og klasseskel, da verdensmarkederne brød sammen en oktoberdag i 1929. Den Store Depression ansporede mange til at vende hjem til fædrelandet og helt skifte livsbane – dog uden nogen af dem kunne undslippe aksemagternes besættelser. 

Billetprisen er 25 kr. eksl. gebyr, og billetter kan købes på Hvidovre Kulturråds facebookside eller på HvidovreBibliotekernes hjemmeside.

Dørene åbner 30 minutter inden start. Der vil blive serveret kaffe og kage.