Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hvidovre deltager i forskningsprojekt om børn og søde sager

Børn og unges indtag af søde sager og søde drikke er alt for højt
20. september 2019

I løbet af de næste tre år skal sundhedsplejen og tandplejen i Hvidovre Kommune bidrage til et forskningsprojekt om dansk hyggekultur. Projektet hedder "Er du for sød?" og bliver ledet af DTU Fødevareinstituttet. Formålet med projektet er at udvikle nye metoder og materialer, der kan hjælpe børnefamilier til en sundere hverdag, og det skal spiludviklerfirmaet Serious Games Interactive og 100 børnefamilier fra Hvidovre også være med til. 
Bl.a. skal der udvikles idéer til at bevare hyggen – men med færre søde sager og søde drikke. Danske børn indtager nemlig op til fem gange så mange søde sager (slik, chokolade og kage) og søde drikke (sodavand, saftevand og iste), som der er plads til i en sund kost. Og undersøgelser viser, at indtaget især i weekenden er højt og er steget med helt op til 25 procent siden 2005.
Målet med projektet er at få test-familierne til at reducere indtaget af søde sager og søde drikke med mindst 25 procent, og sundhedsplejerske og tandlæger får i kraft af deres kontakt til familierne en central rolle i projektet.
Som en del af "Er du for sød?" er der også oprettet en hjemmeside, hvor familier kan udveksle idéer, deltage i quiz osv. Besøg hjemmesiden her:

https://erduforsoed.dk/

Projektet er støttet af Nordea-fonden, og hvis det viser sig at give effekt, er det tanken, at projektet kan udbredes til alle landets kommuner.