Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

6. september: Verdensmålsdag med fokus på energi

Bliv klogere på FN’s verdensmål, hent energi-sparetips og oplev Hvidovres lokale vinbonde Miriam Arcerito i samtale den populære radiovært Søren Dahl fra Café Hack.
28. august 2019

Fredag den 6. september kl. 13-17 kommer oplysningskampagnen Danmark for Målene til Hvidovre for femte gang denne sommer. Denne gang er temaet energi, og på pladsen ved Kometen og Hovedbiblioteket kan du bl.a. få gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen, og tips til små tiltag i hverdagen, der både kan ses i CO2-regnskabet og pengepungen. Du kan blive klogere på FN’s verdensmål generelt og opleve en spændende samtale mellem den populære radiovært Søren Dahl fra ”Cafe Hack” og Hvidovres lokale vinbonde Miriam Arcerito. Det foregår på scenevognen k. 13.30-14.00.

I kommunens telt kan du møde skorstensfejeren og miljømedarbejderen, der vejleder om korrekt brug af brændeovne, og du teste på stedet, om du selv kan tænde rigtigt op.
Du kan følge med i el-produktionen fra kommunens solcelle-anlæg og udfylde postkort med grønne idéer til Hvidovre Kommune.
Kommunens klimakoordinatorer giver energi-sparetips, og BIOFOS fortæller om, hvordan de som Danmarks største spildevandsvirksomhed udnytter spildevandets ressourcer til at skabe bæredygtige byer, hvor cirkulær økonomi, udnyttelse af ressourcer og klimaindsats er i højsæde. 

På pladsen kan man deltage forskellige konkurrencer om fine præmier, få en kop gratis kaffe, gå på skattejagt og få en verdensmålsgave som belønning, undersøge lydisoleringen ved forskellige isoleringsmaterialer og mærke på det bæredygtige isoleringsmateriale papiruld. Der er også mulighed for at lære om forskellige typer varmepumper, elbiler og solceller.